• Business

    Folli Follie: «Τέλος» η αυτόνομη παρουσία στην Ασία – Σε εκκαθάριση η «αμαρτωλή» θυγατρική

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Στην απόφαση να τερματίσει την αυτόνομη παρουσία στην Ασία έλαβε η διοίκηση της Folli Follie, στο πλαίσιο εξυγίανσης των οικονομικών του ομίλου.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αύριο Παρασκευή 5 Ιουνίου θα λάβει χώρα Γενική Συνέλευση των εταίρων της εδρεύουσας στο Χονγκ Κονγκ θυγατρικής της εταιρείας «FF Group Sourcing Limited», κατά την οποία θα αποφασισθεί η θέση σε εκούσια εκκαθάριση του ασιάτικου βραχίονα, FF Group Sourcing Limited. Στην τελευταία ενοποιούνται τα οικονομικά αποτελέσματα του υπο-ομίλου APAC (περιοχή Ασίας και Ειρηνικού).

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι κ.κ. Derek Lai Kar Yan και Ben Yip της Deloitte Touche Tohmatsu (Hong Kong) θα οριστούν εκκαθαριστές, γεγονός που διασφαλίζει την βέλτιστη διαχείριση της εναπομείνασας αξίας εντός του υπο-ομίλου APAC, καθώς και την αγαστή συνδρομή στο πλαίσιο του εν εξελίξει διαχειριστικού ελέγχου και των εν γένει ερευνών από τις δικαστικές και εποπτικές αρχές.

    Η εν λόγω απόφαση εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια εξυγίανσης της Εταιρείας και των διεθνών δραστηριοτήτων της. Η Folli Follie επισημαίνει ότι θα εργαστεί από κοινού με τους εκκαθαριστές της FF Group Sourcing Limited, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της εκμετάλλευσης του χαρτοφυλακίου σημάτων της Εταιρείας στην περιοχή APAC και η ομαλή μετάβαση των συναφών δραστηριοτήτων σε υγιή πλέον βάση. Η Folli Follie κατέχει το 99,9% του μετοχικού κεφαλαίου της FF Group Sourcing Limited.

    Να σημειωθεί πως ο ασιάτικος βραχίονας του ομίλου Folli Follie αποτελεί το κέντρο της απάτη που φέρεται να έστησε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος. Μέσω της FF Group Sourcing Limited με έδρα στο Χονγκ Κονγκ, επικεφαλής της οποίας ήταν οι Δημήτρης Κουτσολιούτσος και Ι. Μπεγιέτης, ενοποιούνταν, όπως έχουν καταδείξει οι σχετικές έρευνες, ανύπαρκτοι τζίροι από ανύπαρκτους προμηθευτές στην Ασία με πλαστά τραπεζικά έγγραφα που «φούσκωναν» τα οικονομικά μεγέθη της Folli Follie.

    Πηγές που γνωρίζουν αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα «έμπαινε μέσα» για πάρα πολύ καιρό και απαιτούσε διαρκώς νέα κεφάλαια για να κρατηθεί όρθια.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στα περιουσιακά στοιχεία της FF Group Sourcing Limited που πρόκειται να βγουν στο «σφυρί» συγκαταλέγονται αποθέματα προϊόντων αξίας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ αλλά και μια αποθήκη στον Χόνγκ Κόνγκ.



    ΣΧΟΛΙΑ