• Business

    Αποκαλυπτικό! Folli Follie: Τι είχαν ζητήσει οι ομολογιούχοι για τον ασιατικό βραχίονα και οι πιέσεις των «Κουτσολιούτσων»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Δημήτρης Κουτσολιούτσος

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος


    Για μια δραστηριότητα που «έμπαινε μέσα» για πάρα πολύ καιρό κάνουν λόγο καλά ενημερωμένες πηγές για τον βραχίονα του ομίλου Folli Follie στην Ασία, Folli Follie Group Sourcing Limited, σχολιάζοντας τις αιτιάσεις του Δημήτρη Κουτσολιούτσου στην ανοικτή επιστολή που δημοσιοποίησε χθες.

    Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως σε καμία περίπτωση η συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν αποτελεί ατμομηχανή του ομίλου, -όπως διατείνεται ο βασικός μέτοχος της Folli Follie και ο άνθρωπος που φέρεται να ενορχήστρωσε τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή απάτη στη σύγχρονη οικονομική ιστορία της χώρας-.

    Αντίθετα, όπως λένε, η συγκεκριμένη εταιρεία αφότου άρχισαν οι προσπάθειες εξυγίανσης ζητούσε διαρκώς χρήματα για να καλύψει τις υποχρεώσεις της, σημειώνοντας πως έμοιαζε με «βαρέλι δίχως πάτο».

    Αποκαλύπτουν μάλιστα πως πριν από μερικούς μήνες μάλιστα ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 7 με 8 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει άμεσες ανάγκες ενώ την ίδια ώρα και η οικογένεια Κουτσολιούτσου ασκούσε πιέσεις να στηριχθεί ο τομέας της Ασίας. Τελικά, ύστερα από διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους συμφωνήθηκε να δοθούν 2 εκατ. ευρώ, μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την τύχη της.

    Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως οι ομολογιούχοι είχαν ταχθεί υπέρ της διακοπής λειτουργίας της συγκεκριμένης δραστηριότητας καθώς θεωρούν πως είναι πολύ ακριβή για να αποτελέσει κομμάτι της επόμενης μέρας του ομίλου. Να σημειωθεί πως ο ασιάτικος βραχίονας του ομίλου Folli Follie αποτελεί το κέντρο της απάτης, την πηγή απ’ όπου όλα ξεκίνησαν.

    Μέσω της FF Group Sourcing Limited με έδρα στο Χονγκ Κονγκ, επικεφαλής της οποίας ήταν οι Δημήτρης Κουτσολιούτσος και Ι. Μπεγιέτης, ενοποιούνταν, όπως έχουν καταδείξει οι σχετικές έρευνες, ανύπαρκτοι τζίροι από ανύπαρκτους προμηθευτές στην Ασία με πλαστά τραπεζικά έγγραφα που «φούσκωναν» τα οικονομικά μεγέθη της Folli Follie.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Folli Follie αναμένεται να απαντήσει στην ανοιχτή επιστολή του Δ. Κουτσολιούτσου.



    ΣΧΟΛΙΑ