• Business

    Folli Follie: Η εξ αναβολής Γενική Συνέλευση με φόντο τον διορισμό ειδικής εντολοδόχου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Ρομίνα Νικηφόρου
    Folli Follie

    Γιώργος Σάμιος, Folli Follie


    Στη σημερινή εξ αναβολής Γενική Συνέλευση της Folli Follie η οποία είναι προγραμματισμένη στις 12 το μεσημέρι με θέματα σχετικά με την εταιρική χρήση του 2019, στρέφονται τα βλέμματα.

    Λίγες μέρες μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για διορισμό ειδικής εντολοδόχου και συγκεκριμένα της δικηγόρου Βασιλικής Τσιατά, η οποία σε επόμενη Γενική Συνέλευση που θα οριστεί, θα ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφισης αντί των μετόχων, οι οποίοι δεν συμμετείχαν ή καταψήφισαν την συμφωνία εξυγίανσης ώστε τελικά να ανοίξει ο δρόμος για τη διαδικασία εξυγίανσης της Folli Follie, πραγματοποιείται η σημερινή εξ αναβολής Γενική Συνέλευση της εταιρείας.

    Κι αυτό γιατί μπορεί τα θέματα της σημερινής συνέλευσης να αφορούν στην εταιρική χρήση του 2019, με δεδομένο όμως ότι στην προηγούμενη γενική συνέλευση στις 14 Σεπτεμβρίου η πλευρά της οικογένειας Κουτσολιούτσου, μέσω των αντιπροσώπων της, «μπλόκαρε» τη διαδικασία και πέτυχε την αναβολή της καθώς εξακολουθεί να κατέχει ποσοστό 38,5% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, η σημερινή Γενική Συνέλευση αποκτά διαφορετικό ενδιαφέρον.

    Τα θέματα της σημερινής Συνέλευσης πάντως είναι:

    1. Έγκριση των ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της διαχειριστικής χρήσεως 1.1.2019 – 31.12.2019.

    2. Έγκριση της συνολικής διαχείρισης της Folli Follie, η οποία έλαβε χώρα κατά την χρήση 1.1.2019 – 31.12.2019, και απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για την διαχείριση της Εταιρείας.

    3. Λήψη απόφασης για απαλλαγή των μελών του (τρέχοντος) Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως σχετικά με την σύνταξη και τον τακτικό έλεγχο των ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για την χρήση 1.1.2019 – 31.12.2019.

    4. Εκλογή Ορκωτών Λογιστών – Ελεγκτών για την χρήση 2020 και καθορισμός της αμοιβής τους.

    5. Συζήτηση επί της έκθεσης αποδοχών του οικονομικού έτους 2019 και παροχή συμβουλευτικής ψήφου κατ’ άρθρον 112 §3 Ν. 4548/2018.

    6. Έγκριση των πάσης φύσεως αμοιβών και αποζημιώσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που καταβλήθηκαν στην χρήση 2019.

    7. Παρουσίαση έκθεσης πεπραγμένων από την Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας (κατ’ άρθρον 44 §1 εδ. θ’ του Ν. 4449/2017).

    Διαβάστε επίσης:

    Folli Follie: Ορίστηκε ειδική εντολοδόχος – Αίρεται το «μπλόκο» των Κουτσολιούτσων

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Νέα φίλια πυρά απειλούν τη χολιγουντιανών προδιαγραφών έπαυλη στις Σπέτσες



    ΣΧΟΛΙΑ