• Business

    Folli Follie: Πόσα πήρε ο Τζ. Κουτσολιούτσος μετά το σκάνδαλο, όταν η εταιρεία έδινε μάχη επιβίωσης…

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Παράλληλα με τις προσπάθειες για την ενεργοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης, η διοίκηση της Folli Follie συνεχίζει τις επιχειρηματικές ενέργειες για την ενίσχυσης της εμπορικής δραστηριότητας της εταιρείας, η οποία παραμένει σε τεντωμένο σχοινί και δίνει μάχη επιβίωσης. Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της εταιρείας για τη χρήση του 2019 που δημοσιεύθηκε χθες το απόγευμα, η διοίκηση πριν ακόμη κλειδώσει τη συμφωνία με τους ομολογιούχους πιστωτές της προχώρησε στις εξής κινήσεις:

    Άνοιξε εννέα (9) νέα καταστήματα Collective και ανάπτυξε νέα εμπορικά concepts λιανικών πωλήσεων, με τη δημιουργία των «Collective Sport» και «Collective Underwear», καθώς και με την έναρξη περιορισμένου δικτύου εκπτωτικών καταστημάτων με τον τίτλο «Factory Outlet Local».

    Επέκτεινε τη δυναμικότητα του πολυκαταστήματος «Factory Outlet» από 600 τ.μ. σε 5.000 τ.μ. Το συγκεκριμένο καταστήματα στεγάζεται σε ακίνητο της εταιρείας στο 22ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας.

    Μετέφερε τις κεντρικές αποθήκες της εταιρείας στο βιομηχανικό ακίνητο του ομίλου στο Κορωπί, γεγονός που οδηγεί σε σημαντική μείωση του σχετικού κόστους για την Εταιρεία. Στο πλαίσιο αυτό, κατόπιν ενεργειών το κτίριο είναι πλέον πλήρως αδειοδοτημένο ως βιομηχανικό κτίριο και ως Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής, ενώ η δυναμικότητά του αυξήθηκε από 9.000 τ.μ. σε 15.600 τ.μ.

    Ενίσχυσε τα ηλεκτρονικά καταστήματα, με ναυαρχίδα το factoryoutlet.gr. Η εν λόγω δραστηριότητα βοήθησε σημαντικά την ομαλή λειτουργία της εταιρείας και τη συνέχιση της διαδικασίας εξυγίανσης της κατά τη διάρκεια των απαγορεύσεων λειτουργίας των φυσικών καταστημάτων (lockdowns) στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας εντός του 2020.

    Ανάκτησε το χαρτοφυλάκιο σημάτων και λοιπών δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας της Links of London τον Ιανουάριο 2020.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση για την κατανομή του κύκλου εργασιών ανά τομέα δραστηριότητας. Ειδικότερα, για τη χρήση που έληξε την 31/12/2019, η κατηγορία Κόσμημα – Ρολόι Αξεσουάρ, συνεισέφερε 42,3 εκατ. ευρώ, όντας ωστόσο έντονα ζημιογόνος αφού οι λειτουργικές ζημιές διαμορφώθηκαν σε 54,2 εκατ. ευρώ, η κατηγορία της ένδυσης και υπόδησης συνέβαλε με πωλήσεις 157 εκατ. ευρώ, παράγοντας όμως λειτουργικές ζημιές 14,25 εκατ. ευρώ και τέλος τα πολυκαταστήματα έφεραν έσοδα 19,6 εκατ. ευρώ και κέρδη 856,6 χιλ. ευρώ, και αναδείχθηκαν στη μόνη κερδοφόρα δραστηριότητα. Επιπλέον, η Folli Follie είχε έσοδα ύψους 635,7 χιλ. ευρώ από ενοίκια για την χρήση του 2019. Tα επενδυτικά ακίνητα της εταιρείας που εκμισθώνονται χρησιμοποιούνται ως εξής:

    Α. Κτίριο Τσακάλωφ, Κολωνάκι: Το μίσθιο χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος-παρασκευαστήριο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

    Β. Κτίριο Κ2, 23ο χλμ. ΕΟ Αθηνών-Λαμίας Αγ. Στέφανος: Το μίσθιο χρησιμοποιείται ως επαγγελματική στέγη των Duty Free Shops A.E.

    Γ. Κτίριο Λ. Βουλιαγμένης 96: Το ακίνητο εκμισθώνεται για χρήσης επαγγελματικής στέγασης γραφείων και showroom εταιρείας.

    Συνέχιζε να αμείβεται

    Να σημειωθεί τέλος ότι σύμφωνα πάντα με την οικονομική έκθεση για την χρήση του 2019 του ομίλου Folli Follie, ο Γιώργος (Τζώρτζης) Κουτσολιούτσος, γιος του ιδρυτή της εταιρείας και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μέχρι που αναγκάστηκε να παραδώσει τη σκυτάλη μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου έλαβε συνολικά αμοιβή 88.184,81 ευρώ ως μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου (60.000 ευρώ βασικές ετήσιες αποδοχές και 28.184,81 ευρώ ως παροχές).

    Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Κουτσολιούτσος, όπως και ο πατέρας του και ιδρυτής της Folli Follie είναι προφυλακισμένοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτική και εισαγγελέα για την εμπλοκή τους στην πολύκροτη υπόθεση. Μάλιστα, τον περασμένο Απρίλιο η εισαγγελέας του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών πρότεινε την παραπομπή σε δίκη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και ακόμα 18 κατηγορουμένων για τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς της Folli Follie, τις πλαστογραφίες και την εξαπάτηση των επενδυτών. Το «κουβάρι» των αποκαλύψεων γύρω από την υπόθεση της Folli Follie άρχισε να ξετυλίγεται με την έκθεση του αμερικανικού fund QCM, τον Μάιο του 2018. Με «ελληνική Parmalat» παρομοίωσε ο ισραηλινής καταγωγής και ιθύνων νους του QCM την περίπτωση της Folli, βλέποντας αρκετές ομοιότητες με το σκάνδαλο- μεγατόνων της ιταλικής γαλακτοβιομηχανίας που συγκλόνισε την γειτονική χώρα στις αρχές της χιλιετίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Folli Follie: Ζημιές μαμούθ 116,29 εκατ. ευρώ και καθίζηση τζίρου το 2019

    Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Όλα στο φως για το πόσα παίρνουν τα στελέχη και οι managers των εισηγμένων

    Νέα διευθυντικά στελέχη στη Folli Follie



    ΣΧΟΛΙΑ