• Business

    Folli Follie: Γιατί «πάγωσε» ξανά η δίκη – Πήγαν κι έφυγαν από το δικαστήριο Δημήτρης, Τζώρτζης και Καίτη Κουτσολιούτσου

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος (Folli Follie)

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Η αργόσυρτη δίκη της Folli Follie θα συνεχίσει να «σέρνεται» για ακόμα 3 μήνες.

    Μετά τη θυελλώδη αναβολή της τον περασμένο Δεκέμβρη (μετά από σχεδόν 1 χρόνο συνεδριάσεων και τους δικαστές τότε να κρούουν τον κώδωνα επερχόμενης παραγραφής αδικημάτων), τελικά ούτε σήμερα άρχισε η δίκη του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, της συζύγου, του γιου τους και ακόμα 7 παλιών συνεργατών τους για τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς και την εξαπάτηση των μετόχων της εταιρείας.

    Στις 14 Σεπτεμβρίου είναι η νέα ημερομηνία που όρισε το δικαστήριο για να αρχίσει (εκτός νέου απροόπτου) η δίκη, σε πρώτο βαθμό, μία 5ετία από τις απαρχές της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης.

    Αιτία για το νέο «πάγωμα» της δίκης, ήταν αυτή τη φορά, το σοβαρό κώλυμα της εισαγγελέως του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

    Τελικά, για την έναρξη της δεν έφτασαν δύο καλοί… οιωνοί: Αφενός, η άδεια που έδωσε ο ΔΣΑ στους δικηγόρους της υπόθεσης, εξαιρώντας τους από τη συνεχιζόμενη αποχή από πρωτοβάθμιες δίκες εγκληματικής οργάνωσης (αιτία της αναβολής).

    Αφετέρου ότι η δίκη, σε ανύποπτο χρόνο, είχε προσδιοριστεί να αρχίσει σήμερα. Μόλις 2 ημέρες πριν κλείσουν τα δικαστήρια λόγω εκλογών.

    Παρούσα η οικογένεια Κουτσολιούτσου

    Χωρίς αναπηρικό αμαξίδιο (όπως στο δικαστήριο που αναβλήθηκε) εμφανίστηκε νωρίς το πρωί στο Εφετείο ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος. Ο ιδρυτής της Folli Follie είχε δίπλα του την κατηγορούμενη σύζυγό του, Καίτη ενώ παρών στο δικαστήριο ήταν και ο γιος τους, ο οποίος αποχώρησε πρώτος μετά την ανακοίνωση της προέδρου ότι η δίκη δεν θα αρχίσει σήμερα.

    Η υπόθεση ούτε καν εκφωνήθηκε (δηλαδή για να αρχίσει έστω τυπικά), ενώ δεν υπήρξε ούτε δήλωσή αποχής της εισαγγελέως από τη δίκη, λόγω του προσωπικού της κωλύματος.

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος αντιμετωπίζουν τις πιο βαριές κατηγορίες, για τις οποίες είχαν κριθεί προφυλακιστέοι και είχαν αποφυλακιστεί λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου, λίγο καιρό μετά την έναρξη της δίκης που αναβλήθηκε.

    Πατέρας και γιος θα δικαστούν ως αρχηγοί της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι, κατά το κατηγορητήριο, εμπνεύστηκαν και διηύθυναν μια μεγάλη κομπίνα με παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς της εταιρείας τους, χειραγωγώντας τη μετοχή της, εξαπατώντας τους επενδυτές της και οδηγώντας στην κατάρρευση την ίδια την εταιρεία.

    Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο άλλοτε πρόεδρος και ο άλλοτε διευθύνων σύμβουλος της FFG έδιναν εντολές και κατηύθυναν το σχέδιο για τις απάτες και τις πλαστογραφίσεις τραπεζικών εγγράφων, την πλασματική αύξηση των κερδών της εταιρείας και τη διόγκωση της μετοχής της, με τελικό αποτέλεσμα το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

    Η οικογένεια Κουτσολιούτσου και οι 7 συγκατηγορουμενοι της θα δικαστούν, κατά περίπτωση, για 5 κακουργήματα:

    1. Της εγκληματικής οργάνωσης (συγκρότηση, διεύθυνση, ένταξη),

    2. της πλαστογραφίας (και της ηθικής αυτουργίας), από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ,

    3. της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσας (και της συνέργειας), κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενειθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ,

    4. της χειραγώγησης της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση (και της συνέργειας) και

    5. της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

    Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος θα δικαστεί και για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφόρησης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

    Παρούσα και η εταιρεία

    Η εταιρεία Folli Follie θα επιχειρήσει ξανά να είναι παρούσα σε αυτή τη δίκη, δηλώνοντας παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

    Στη δίκη που αναβλήθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη, το δικαστήριο τότε είχε αποφασίσει την αποβολή της από τα έδρανα της πολιτικής αγωγής και έτσι η εταιρεία ήταν απούσα στις συνεδριάσεις που ακολούθησαν.

    Τότε, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, χωρίς να ανακοινώσει σκεπτικό, είχε δεχτεί την ένσταση σύσσωμης της υπεράσπισης, η οποία υποστήριζε, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία, όχι μόνο δεν έχει υποστεί ζημία από τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς και τη χειραγώγηση της μετοχής αλλά τα κέρδη της κομπίνας, κατά το κατηγορητήριο, κατέληξαν στην πλειονότητα τους στα ταμεία της ίδιας της εταιρείας.

    Παρά το γεγονός ότι η υπεράσπιση υποστηρίζει τώρα ότι εκείνη η παρεμπίπτουσα απόφαση της αποβολής της Folli Follie ισχύει αν και η δίκη τελικά αναβλήθηκε, οι δικηγόροι της εταιρείας ήταν σήμερα παρόντες στο δικαστήριο και το Σεπτέμβρη θα δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, για να στηρίξουν το κατηγορητήριο και να διεκδικήσουν την καταδίκη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και των 7 συγκατηγορουμένων της.

    Αναμένεται νέα ένσταση της υπεράσπισης και νέα κρίση του δικαστηρίου για το εάν η Folli Follie θα είναι παρούσα στη δίκη της… Folli Follie.

    Διαβάστε επίσης:

    Ναυάγιο στην Πύλο: Το Λιμενικό διαψεύδει δημοσίευμα του BBC – Τι απαντά για την επιχείρηση

    Ασφυκτικός ο θάνατος της Αναστάζια στην Κω – Στον ανακριτή ο 32χρονος

    Πανελλαδικές 2023: Ξεκινούν σήμερα οι υποβολές κωδικών για το Μηχανογραφικό

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ