• Business

    Folli Follie για διαχειριστικό έλεγχο: «Δεν επηρεάζει τεχνικά και νομικά την εξυγίανση – Είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Folli Follie

    Γιώργος Σάμιος, Folli Follie


    Ουδεμία επίπτωση στην πορεία εξυγίανσης της Folli Follie δεν προκύπτει απ’ όσα αποκαλύπτει ο διαχειριστικός έλεγχος της PwC στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας για τη δράση της οικογένειας Κουτσολιούτσου όσο κατείχαν τα ηνία της, σύμφωνα με τη νέα διοίκηση της εταιρείας.

    Κύκλοι της Folli Follie αναφέρουν στο mononews.gr πως η νέα διοίκηση υπό τον Γιώργο Σάμιο παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της διάσωσης, τονίζοντας πως «τεχνικά και νομικά δεν επηρεάζεται η πορεία προς την εξυγίανση».

    Αναγνωρίζουν ωστόσο πως το αρνητικό κλίμα που δημιουργείται από τα συγκλονιστικά ευρήματα του ελέγχου επηρεάζει τη φήμη της εταιρείας, τη στιγμή μάλιστα που με σειρά ενεργειών επιχειρείται να «αναγεννηθεί» το brand και ο όμιλος να επανέλθει στην κανονικότητα μέσα από το σχέδιο αναδιάρθρωσης που συμφωνήθηκε και εγκρίθηκε από τους ομολογιούχους πιστωτές της.

    Η συμφωνία με τους ομολογιούχους, η οποία επικυρώθηκε στις 9 Δεκεμβρίου από τις γενικές συνελεύσεις τους, όπως επισημαίνουν πηγές που γνωρίζουν, επετεύχθη στη βάση των νέων αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων, τα οποία αποτύπωσαν το πραγματικό μέγεθος του ομίλου (το οποίο ήταν κατά 2/3 μικρότερο σε σχέση με την πλασματική εικόνα που παρουσιάζονταν πριν την αποκάλυψη του σκανδάλου).  

    Στο μεταξύ, καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι κύκλοι της Folli Follie όσον αφορά στην κατάθεση του αιτήματος υπαγωγής της εταιρείας σε καθεστώς εξυγίανσης, με βάση το άρθρο 106 β και δ του πτωχευτικού κώδικα. Όπως λένε, η καθυστέρηση οφείλεται σε διαδικαστικούς λόγους και τονίζουν πως είναι θέμα χρόνου να συμπληρωθεί ο φάκελος και να υποβληθεί το αίτημα στο αρμόδιο δικαστήριο. Η εταιρεία υπολόγιζε να καταθέσει το αίτημα πέριξ της 16ης Δεκεμβρίου.

    Η κατάθεση του αιτήματος θα σηματοδοτήσει και την επίσημη έναρξη της προσπάθειας διάσωσης της πολύπαθης εταιρείας στην «μετά Κουτσολιούτσου εποχή». Με την κατάθεση του αιτήματος στη Δικαιοσύνη, η εταιρεία θα εξασφαλίσει και προσωρινή προστασία έως την εκδίκαση της υπόθεσης. Με βάση το σχέδιο εξυγίανσης που ενέκριναν οι ομολογιούχοι η «νέα Folli Follie» που θα προκύψει, μετά και το «γενναίο κούρεμα» των υποχρεώσεων της, εκτιμάται ότι από το 2022 θα επιστρέψει σε λειτουργικά κέρδη.

    Διαβάστε επίσης: 

    Σκάνδαλο Folli Follie: Ποιοι «κατέθεσαν» και ποιοι όχι στην PwC (και γιατί εξαφανίστηκε ο πεθερός του Τζώρτζη, Ζαχαρίας Μαντζαβίνος)

    Υπόθεση Folli Follie: Οι συμβουλές στον «πρόξενο» και ο ανύπαρκτος «Ανδρέου» που υπέγραφε τραπεζικά extraits

    Υπόθεση Folli Follie: Στα 480.000 δολάρια το κόστος για τα… κρασιά των Κουτσολιούτσων – Η αστραφτερή Bentley και πόσο χρεώθηκε το χλιδάτο πάρτι στις Σπέτσες

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ