• Business

    Folli Follie: Εν αναμονή της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών για τη Συμφωνία Εξυγίανσης

    • Ρομίνα Νικηφόρου
    Folli Follie

    Γιώργος Σάμιος, Folli Follie


    Την οριστική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών αναφορικά με την αίτηση επικύρωσης της Συμφωνίας Εξυγίανσης αναμένει πλέον η διοίκηση της Folli Follie, καθώς το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η σχετική συζήτηση.

    Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου η Folli Follie είχε καταθέσει τροποποιημένη τη συμφωνία Εξυγίανσης, βάσει των υποδείξεων του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο στις αρχές Ιουνίου είχε ζητήσει, τροποποιήσεις που αφορούσαν κυρίως στο ζήτημα της άρσης των ποινικής φύσεως δεσμεύσεων επί των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας.

    Πηγές της εταιρείας εκτιμούν ότι η σημερινή συζήτηση εξελίχθηκε θετικά παρά το γεγονός ότι για ακόμη μία φορά οι βασικοί μέτοχοι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος δια των αντιπροσώπων τους  έκαναν παρέμβαση κατά της συμφωνίας Εξυγίανσης. Η οριστική απόφαση του δικαστηρίου εκτιμάται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι δεν θα καθυστερήσει να εκδοθεί. Παράλληλα η εταιρεία εξασφάλισε επιπλέον παράταση της προσωρινής προστασίας έναντι μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης από πιστωτές της.

    Το επόμενο βήμα στις 4 Νοεμβρίου

    Εν τω μεταξύ στις 4 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Folli Follie με θέμα την επικύρωση της Συμφωνίας Εξυγίανσης.

    Εκεί, κατόπιν της πρόσφατης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η ειδική εντολοδόχος, δικηγόρος Βασιλική Τσιατά, θα ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφισης αντί των μετόχων, οι οποίοι δεν συμμετείχαν ή καταψήφισαν την συμφωνία εξυγίανσης και εκπροσωπούν συνολικά 63,67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

    Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση προκειμένου να ξεπεραστεί το «εμπόδιο» που προέκυψε μετά την καταψήφιση της συμφωνίας από τους βασικούς μετόχους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την έγκρισή της.

    Διαβάστε επίσης:

    Folli Follie: Η εξ αναβολής Γενική Συνέλευση με φόντο τον διορισμό ειδικής εντολοδόχου

    Folli Follie: Πώς ανοίγει ο δρόμος για το σχέδιο εξυγίανσης – Οι εκκρεμότητες και η Γενική Συνέλευση της Τρίτης



    ΣΧΟΛΙΑ