• Business

    Folli Follie: Αύριο αποφυλακίζονται οι Κουτσολιούτσοι – Ο εισαγγελέας πρότεινε κατ’ οίκον περιορισμό με φρούρηση

    Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κάθισαν ξανά στο εδώλιο


    Την άμεση αποφυλάκιση του Δημήτρη και του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου αποφάσισε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζονται για το οικονομικό σκάνδαλο της Folli Follie.

    Αύριο, εκτός απροόπτου, ο ιδρυτής της FFG και ο γιος του θα επιστρέψουν στο σπίτι τους καθώς σήμερα, λόγω του προχωρημένου της ώρας, εκτιμάται ως εξαιρετικά δύσκολη η έγκαιρη προσκόμιση του διατακτικού της δικαστικής απόφασης στις φυλακές και η αποφυλάκιση μέχρι τη δύση του ηλίου.

    Οι περιοριστικοί όροι και η διαφωνία του εισαγγελέα

    Οι βασικοί κατηγορούμενοι στην πολύκροτη υπόθεση αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους για τους οποίους διαφώνησε ο εισαγγελέας:

    ● της απαγόρευσης απομάκρυνσης από τον Νομό Αττικής,

    ● της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και

    ● της εμφάνισης το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

    Ο εισαγγελικής λειτουργός είχε προτείνει να αντικατασταθεί η προσωρινή τους κράτησης με τον πλέον αυστηρό περιοριστικό όρο:

    Κατ’ οίκον περιορισμός με 24ωρη αστυνομική φρούρηση για τον ιδρυτή της Folli Follie και τον γιο του και επιπλέον, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

    Ωστόσο, οι 3 δικαστές δεν υιοθέτησαν την πρόταση του, προφανώς κρίνοντας ότι διασφαλίζεται η περαιτέρω παρουσία των δύο βασικών κατηγορουμένων, όχι μόνο στη δίκη αλλά κυρίως εντός της χώρας, με την απαγόρευση να απομακρυνθούν ακόμα και από την Αττική.

    «Δεν πρόλαβαν» ακόμα ένα 18μηνο

    Η απόφαση αποφυλάκισης ήταν αναμενόμενη από την έναρξη της δίκης, όπως έχει γράψει το mononews. Αφενός οι καθυστερήσεις μέχρι η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο, αφετέρου οι πολλοί μάρτυρες και η έλλειψη δικαστικών αιθουσών και περισσοτέρων δικασίμων για καθημερινές συνεδριάσεις, είχαν εξαρχής προϊδεάσει ότι ετυμηγορία για την ενοχή ή την αθώωση του Δημήτρη και του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου ήταν ανέφικτο να υπάρξει μέχρι τις 8 Μαρτίου, ημέρα που συμπληρωνόταν το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης.

    Έτσι, η υπόθεση της Folli Follie με τους 10 κατηγορουμένους και τη σωρεία των κακουργηματικών πράξεων (απάτη του επενδυτικού κοινού, πλαστογραφίες, χειραγώγηση μετοχής, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση) «περνά στη δικαστική ιστορία» ως μία από τις πολλές που η Δικαιοσύνη δεν πρόλαβε το 18μηνο για να εκδώσει απόφαση.

    Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται πολύμηνη καθώς ακόμα εξετάζονται ως μάρτυρες επενδυτές και μέτοχοι της εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη Folli Follie: Οριστική αποφυλάκιση Δημήτρη-Τζώρτζη Κουτσολιούτσου – Απορρίφθηκαν οι νέες ενστάσεις των κατηγορουμένων

    Ποιοι μέτοχοι μένουν ως Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Folli Follie

    Ηλεκτρονικό μάτι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για όσους χειραγωγούν τις μετοχές σε real time



    ΣΧΟΛΙΑ