• Business

    Οικογένεια Κουτσολιούτσου: Χωρίς… Folli Follie η δίκη της Folli Follie

    Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κάθισαν ξανά στο εδώλιο


    Η εταιρεία Folli Follie δεν θα είναι παρούσα στη δίκη για τα παραποιημένα οικονομικά στοιχεία που την οδήγησαν στην κατάρρευση. Το δικαστήριο αποφάσισε την αποβολή της από τα έδρανα της πολιτικής αγωγής και έτσι δεν θα μπορέσει να παρασταθεί για να διεκδικήσει την καταδίκη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και των 7 συγκατηγορουμένων της.

    Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, χωρίς να ανακοινώσει σκεπτικό, έκανε δεκτή την ένσταση σύσσωμης της υπεράσπισης, η οποία υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία, όχι μόνο δεν έχει υποστεί ζημία από τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς και τη χειραγώγηση της μετοχής αλλά τα κέρδη της κομπίνας, κατά το κατηγορητήριο, κατέληξαν στην πλειονότητα τους στα ταμεία της ίδιας της εταιρείας.

    Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν από την πολιτική αγωγή

    Οι δικαστές απέβαλαν από την πολιτική αγωγή (κάνοντας δεκτές αντίστοιχες ενστάσεις της υπεράσπισης) την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, τον κινεζικό Όμιλο Fosan και κάποιους μικρομετόχους.

    Αντίθετα, θα παρασταθούν ως πολιτική αγωγή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς, ο ΕΦΚΑ, ο ΕΟΠΠΥ, η Alpha Bank, το Υπερταμείο και κάποιοι επενδυτές.

    Οι μόνοι για τους οποίους, η υπεράσπιση του Δημήτρη, του Τζώρτζη και της Καίτης Κουτσολιούτσου και των υπολοίπων 7 κατηγορουμένων, αποδέχθηκαν οικονομική ζημία και δεν υπέβαλαν ένσταση, ήταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (λόγω της χειραγώγησης της μετοχής) και η Τράπεζα Άλφα (λόγω των πλαστών statements).

    Το δικαστήριο δεν συμφώνησε πλήρως με την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος είχε ζητήσει να παρασταθούν όλοι όσοι δήλωσαν πολιτική αγωγή (μαζί και η Folli Follie), με μόνη εξαίρεση τον κινεζικό όμιλο Fosun.

    Η «βροχή» των ενστάσεων από τους υπερασπιστές θα συνεχιστεί, με το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του Δημήτρη και του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου να πλησιάζει προς τη λήξη του….

    Σε αυτή τη δίκη, δικάζονται οι 10 από τους 13 κατηγορουμένους που έχουν παραπεμφθεί για τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς, τις πλαστογραφίες, τη χειραγώγηση της μετοχής, την εξαπάτηση των επενδυτών, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση –με φερόμενους αρχηγούς τον Δημήτρη και τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσου.

    Απών από το εδώλιο ο καταζητούμενος Γιάννης Μπεγιέτης. Δικάζεται δια πληρεξουσίου δικηγόρου.

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη Folli Follie: Οι Κουτσολιούτσοι θέλουν δίκη χωρίς τη Folli Follie στην πολιτική αγωγή

    Folli Follie: Η αλλαγή σελίδας μετά την έγκριση του δικαστηρίου και τα επόμενα βήματα

    Folli Follie: Εγκρίθηκε η Συμφωνία Εξυγίανσης από το Πρωτοδικείο



    ΣΧΟΛΙΑ