• Business

    Folli Follie: Ανήσυχοι οι τραπεζίτες, «γονατίζει» το ομόλογο, «φωτιά» στα παράγωγα

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι Έλληνες τραπεζίτες περιμένοντας να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει με τη Folli Follie Group. Εκείνο που απασχολεί περισσότερο τους τραπεζίτες είναι η μεγάλη δανειακή έκθεση του ομίλου (613 εκατ. ευρώ) και, κυρίως, το ομολογιακό των 250 εκατ. ευρώ που λήγει στις 3 Ιουλίου 2019. Είναι ενδεικτικό ότι το πρωί, πριν ακόμη ξεσπάσει ο σάλος με την έκθεση-ρουκέτα του αμερικανικού Fund QCM που κατηγορεί την εταιρία  FF για την δημοσίευση πλαστών οικονομικών στοιχείων , οι dealers έδιναν τιμές για το συγκεκριμένο ομόλογο στη ζώνη του 95% της ονομαστικής του αξίας. Πριν από λίγη ώρα και, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της αγοράς, οι τιμές για το ίδιο αυτό ομόλογο είχαν υποχωρήσει στο 65% της αξίας του.

    Καθότι, όμως, όλα αυτά αφορούν over-the-counter συναλλαγές και κατ’ ιδίαν συμφωνίες, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει με το ομόλογο Κουτσολιούτσου.

    Γενικά, ο όμιλος Folli Follie έχει συνολική έκθεση σε ομολογιακά, αξίας 479 εκατ. ευρώ.

    Λίγη ώρα πριν από τις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, η μετοχή εξακολουθούσε να κάνει πράξεις στο limit down, έχοντας μάλιστα ένα ανεκτέλεστο υπόλοιπο για πωλήσεις 610.000 μετοχών για τις οποίες δεν υπήρχε αγοραστής. Στο τέλος της συνεδρίασης η μετοχή έκλεισε στο limit down (-30%) με ανεκτέλεστο 1,2 εκατ. κομμάτια.

    Από το πρωί πάντως τα «χαρτιά» των Folli Follie που έχουν αλλάξει χέρια είναι πάνω από 1,1 εκατ. μετοχές, κάτι που σημαίνει ότι αντιστοιχούν στο 1,7% της εταιρείας.

    Πέρα από τη χρηματιστηριακή συμπεριφορά, σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται και η διαπραγμάτευση της μετοχής στην προθεσμιακή αγορά των παραγώγων, όπου οι προσφερόμενες τιμές είναι αισθητά χαμηλότερες σε σύγκριση με τη χρηματιστηριακή αποτίμηση.

    Σχεδόν σε όλα τα χρηματιστηριακά γραφεία επικρατεί από το πρωί αναβρασμός, καθώς πολλοί επενδυτές-πελάτες τους ψάχνουν να δουν τι πραγματικά συμβαίνει με την εταιρεία.

    Ο όμιλος έχει 5.079 εργαζομένους για τους οποίους δαπανήθηκαν 98,6 εκατ. ευρώ για μισθούς στην περυσινή χρήση. Σε επίπεδο εταιρείας, που αφορά κατά κύριο λόγο τις δραστηριότητες στην Ελλάδα, οι εργαζόμενοι είναι 1.142.

    Σε ό,τι αφορά τον κύκλο εργασιών, αυτός προέρχεται κατά 68% από τις ασιατικές χώρες (τα 964,2 εκατ. στα 1,42 δισ.).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι λέει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τη Folli Follie – 108 εκατ. χάνει η οικογένεια Κουτσολιούτσου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζώρτζης – Δημήτρης Κουτσολιούτσος (Follie Folli): Πώς έχασαν 108 εκατ. σε μια ημέρα, η πικρή έκθεση της QCM , το πάρτι υπέρ-παραγωγή και οι δικαστικές διενέξεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επίθεση ξένου fund στη Folli Follie – Τα στοιχεία-φωτιά που ρίχνουν 30% τη μετοχή – Όλη η έκθεση



    ΣΧΟΛΙΑ