• Business

    Folli Follie: Ανεστάλησαν οι συμβάσεις της πλειονότητας των εργαζομένων – Σε εξέλιξη διεργασίες για το τελικό σχέδιο εξυγίανσης

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Κανονικά, παρ’ ότι η οικονομία έχει κατεβάσει ρυθμούς λόγω της πανδημίας, συνεχίζονται οι διεργασίες για να οριστικοποιηθούν οι τελικοί όροι του σχεδίου εξυγίανσης που συμφώνησε η Folli Follie με τους ομολογιούχους.

    Πηγές προσκείμενες στη διοίκηση αναφέρουν πως στόχος είναι να κατατεθεί το σχέδιο προς επικύρωση από την Δικαιοσύνη, μόλις ανοίξουν και πάλι τα δικαστήρια και τονίζουν πως δεν θέλουν να χαθεί περαιτέρω χρόνος.

    Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως η εταιρεία έχει προσαρμοσθεί στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και πλέον λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

    Παράλληλα, αξιοποίησε τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που πλήττονται και προχώρησε στην αναστολή των συμβάσεων εργασίας της πλειονότητας των εργαζομένων, οι οποίοι κατά κύριο λόγο απασχολούνται στα καταστήματα του ομίλου που έκλεισαν, όπως και το σύνολο των εμπορικών καταστημάτων στην χώρα μας σε συνέχεια των μέτρων για ανάσχεση του θανατηφόρου ιού.

    Να σημειωθεί πως σύμφωνα με στοιχεία Μαρτίου o όμιλος της Folli Follie διατηρούσε στην ελληνική αγορά δίκτυο 80 σημείων, μεταξύ των οποίων και τα 3 Factory Outlet που ήταν και η μεγαλύτερη πηγή εσόδων.

    Παρ’ όλα αυτά, τα διοικητικά συμβούλια διεξάγονται κανονικά κάθε Τρίτη καθώς υπάρχουν δραστηριότητες του ομίλου που εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά, όπως οι θυγατρικές στο εξωτερικό και τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

    Μάλιστα, λέγεται πως ηλεκτρονικές πωλήσεις κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα και δυνητικά θα μπορούσαν να συνεισφέρουν κάποια έσοδα, έως ότου επιτραπεί ξανά η λειτουργία των φυσικών καταστημάτων.

    Στο μεταξύ, ανάμεσα στα θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι και απασχολούν τη διοίκηση της Folli Follie είναι και η αντικατάσταση των τριών μελών που παραιτήθηκαν πρόσφατα, λίγες ημέρες μετά τον διορισμό τους με δικαστική εντολή, ύστερα από προσφυγή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Μέχρι στιγμής πάντως δεν φαίνεται να έχει καταλήξει εάν θα συνεχίσει ως έχει ή θα προχωρήσει στην προσθήκη νέων μελών.

    Τέλος, όσον αφορά στο μείζον ζήτημα των περίπου 805.000 μετοχών που κατέχει η Folli Follie στην ελβετική Dufry, οι οποίες έχουν δεσμευθεί από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές

    Δραστηριότητες, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχει γίνει ακόμη η προσφυγή στο δικαστικό συμβούλιο για να αρθεί η δέσμευση.

    Υπενθυμίζεται πως οι μετοχές της Dufry είναι το μοναδικό άμεσα ρευστοποιήσιμο περιουσιακό στοιχείο της Folli και αποτελεί βασικό άξονα της συμφωνίας που επετεύχθη με τους ομολογιούχους για την εξυγίανσή της.



    ΣΧΟΛΙΑ