• Business

    Φυσικό Αέριο (ΔΕΠΑ): Με 12,3 λεπτά/kwh στο μπλε τιμολόγιο – Απογειώνει το ανταγωνισμό

    Ο Γενικός Διευθυντής της Φυσικό Αέριο, Ιωάννης Μητρόπουλος

    Ο Γενικός Διευθυντής της Φυσικό Αέριο, Ιωάννης Μητρόπουλος


    Με μια κίνηση ματ η εταιρεία Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, θυγατρική της ΔΕΠΑ Εμπορίας, ανεβάζει το θερμόμετρο του ανταγωνισμού στα τιμολόγια ρεύματος και επιδιώκει να κυριαρχήσει στην αγορά του σταθερού τιμολογίου ρεύματος.

    Από σήμερα Σάββατο, σύμφωνα με πληροφορίες, ανακοινώνει τιμή στο μπλε σταθερό τιμολόγιο 12,3 λεπτά/Kwh με διάρκεια 8 μηνών. Σημειώνεται ότι τα σταθερά τιμολόγια μπορεί να είναι τα τιμολόγια που προσφέρουν σταθερή τιμή από 6 μήνες και πάνω.

    Η τιμή που προσφέρει η Φυσικό Αέριο 12,3 λεπτά στο μπλε τιμολόγιο είναι η χαμηλότερη της αγοράς, τόσο στα μπλε τιμολόγια όσο αλλά και χαμηλότερη από όλα τα πράσινα. Η Φυσικό Αέριο, με μερίδιο 3,5% είναι η πρώτη από τις -σχετικά- μεγάλες εταιρείες προμήθειας που τόλμησε να δώσει τόσο χαμηλή τιμή στο μπλε τιμολόγιο. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι χαμηλές τιμές ενέργειας αλλά και οι εκτιμήσεις για πτωτικές τιμές έδωσαν τη δυνατότητα στην εταιρεία να μπορεί να δεσμευτεί  σε σταθερό τιμολόγιο με μια τόσο ελκυστική τιμή.

    Πτωτικά τα μπλε τιμολόγια από το Δεκέμβριο

    Το σήμα για τη μάχη στο μπλε τιμολόγιο είχε δώσει  η ΔΕΗ, που ανακοίνωσε από το Δεκέμβριο τιμή 17,9 λεπτά/κιλοβατώρα σταθερά για έναν χρόνο με 5 ευρώ πάγιο, ακολούθησε η Elpedison και ο ΗΡΩΝ με 16,9 λεπτά/κιλοβατώρα, η Protergia με 16,5 λεπτά/κιλοβατώρα και πάγιο 3,5 ευρώ η Ελιν με 14,9 λεπτά/κιλοβατώρα πάγιο 5 ευρώ/μήνα αλλά για αιτήσεις έως 15/01/2024, δώρο τα πάγια τριών μηνών.

    Η NRG ανακοίνωσε μπλε τιμολόγιο στα  15,9 λεπτά/κιλοβατώρα αλλά την αγορά του μπλε τιμολογίου επιχειρεί να κερδίσει η Φυσικό αέριο με τα 12,3 λεπτά/κιλοβατώρα.

    Η αγορά του μπλε τιμολογίου, με δεδομένο τις χαμηλές τιμές ενέργειας συγκεντρώνει σημαντικά πλεονεκτήματα και όλες οι εταιρείες διεκδικούν τη σταθερότητα  που δίνει. Οι εταιρείες που εξασφαλίζουν πελάτες στο μπλε  σταθερό τιμολόγιο δεν κινδυνεύουν να χάσουν πελάτες από τον ανταγωνισμό στις τιμές στη διάρκεια του έτους, ή να μείνουν και με απλήρωτους λογαριασμούς και μπορούν να υπολογίζουν σε ένα σταθερό περιθώριο κέρδους μακροπρόθεσμα.

    Σταθερά ανοδικό μερίδιο αγοράς

    Η εταιρεία Φυσικό Αέριο παρουσίασε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 120% και των καθαρών κερδών κατά 130% το 2022.

     Στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας καθώς σημείωσε αύξηση 10% στο μερίδιό της το πρώτο τρίμηνο του 2023 καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στους εναλλακτικούς προμηθευτές (εκτός εταιρειών παραγωγής) με μερίδιο 3,50% στη μέση και χαμηλή τάση.

    Διαβάστε επίσης

    Πόσο αξιόπιστα είναι τα μπλε τιμολόγια; Το μυστικό της Ελίν

    Σύγκριση τιμών στα νέα τιμολόγια ρεύματος – Ποιο συμφέρει τον καταναλωτή [πίνακες]

    Γιατί μπήκε στο επίκεντρο το μπλε τιμολόγιο: Μάχη τιμών για την εξασφάλιση πελατώ



    ΣΧΟΛΙΑ