• Business

    Fiat Chrysler: Συμφωνία για επενδύσεις 1,1 δισ. δολαρίων στο εργοστάσιο της στο Οντάριο του Καναδά

    Mike Manley, CEO Fiat Chrysler (πηγή: Bloomberg News)


    Σε συμφωνία για επενδύσεις έως και 1,1 δισ. δολαρίων σε μια από τις δύο μονάδες συναρμολογησής της στον Καναδά προχώρησε η Fiat Chrysler, έπειτα από διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο Unifor, το οποίο αντιπροσωπεύει πάνω από 20.000 εργαζόμενους σε Καναδικά εργοστάσια των αυτοκινητοβιομηχανιών.

    Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Unifor ανακοίνωσε πως η Fiat Chrysler συμφώνησε να επενδύσει ένα ποσό μεταξύ 1,35 και 1,5 δισ. καναδικών δολαρίων για μια νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικών οχημάτων, τα οποία θα παράγονται στο Οντάριο από το 2024.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, η επένδυση αναμένεται να φέρει 2.000 νέες θέσεις στο εργοστάσιο, το οποίο νωρίτερα μέσα στο έτος  είχε απολύσει 1.500 ανθρώπους. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Unifor, Jerry Dias, με την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας το 2024, η τρίτη βάρδια παραγωγής του εργοστασίου θα επιστρέψει στη δουλειά.

    Όπως επισημαίνεται, η συμφωνία είναι ανάλογη με εκείνη που πέτυχε το συνδικάτο με την Ford τον Σεπτέμβριο, τόσο στο ζήτημα των μισθών όσο και σε άλλους τομείς. Η συμφωνία με τη Ford προέβλεπε επενδύσεις ύψους 2 δισ. καναδικών δολαρίων για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο εργοστάσιο του Τορόντο.

    Όπως και η Ford, η οποία είχε εξασφαλίσει την συμμετοχή της καναδικής κυβέρνησης στην επένδυση μέσω επιδότησης 590 εκατ. καναδικών δολαρίων, έτσι και η Fiat Chrysler βρίσκεται και αυτή σε διαπραγματεύσεις με τις αρχές της χώρας.



    ΣΧΟΛΙΑ