• Business

    FBI: Αναγνωρίζει τους επιβάτες της παρ’ ολίγον μοιραίας πτήσης της Alaska Airlines ως «πιθανά θύματα εγκλήματος»

    Alaska Airlines


    Το ατύχημα με την ανοιχτή πόρτα του Boeing 737 MAX 9 σε πτήσης της Alaska Airlines στις 5 Ιανουαρίου μπορεί χαρακτηριστεί εγκληματική ενέργεια, αναφέρει σε έγγραφά του το FBI, σύμφωνα με το Reuters.

    Οι  επιστολές συντάχθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών του Υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και εστάλησαν την περασμένη Τρίτη. Όπως αναφέρουν, το FBI έχει αναγνωρίσει τους επιβάτες «ως πιθανά θύματα εγκλήματος».

    «Αυτή η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση από το FBI. …Η ποινική έρευνα μπορεί να είναι μια μακρά επιχείρηση και, για διάφορους λόγους, δεν μπορούμε να σας πούμε για την πρόοδό της αυτή τη στιγμή», αναφέρουν.

    Οι επιστολές αναφέρθηκαν νωρίτερα και από τους Seattle Times. Ένας εκπρόσωπος του FBI στο Σιάτλ αρνήθηκε να σχολιάσει, επικαλούμενος την πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι «δεν επιβεβαιώνει, ούτε αρνείται την ύπαρξη έρευνας».

    Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών αποφάνθηκε ότι τέσσερα μπουλόνια έλειπαν από το αεροπλάνο που είχε παραδοθεί από την Boeing λίγους μήνες νωρίτερα.

    Το Υπουργείο Δικαιοσύνης το 2022 ενημέρωσε τις κατευθυντήριες γραμμές του για την ειδοποίηση των θυμάτων για πιθανά εγκλήματα, αφού συγγενείς μερικών από τους 346 ανθρώπους που σκοτώθηκαν σε δύο συντριβές Boeing 737 MAX 8, το 2018 και το 2019, δήλωσαν ότι τα νόμιμα δικαιώματά τους είχαν παραβιαστεί, καθώς τότε το υπουργείο είχε κινήσει  μια αναβληθείσα δίωξη τον Ιανουάριο του 2021 για να αντιμετωπίσει την Boeing, χωρίς να τους ειδοποιήσει.

    Το υπουργείο ζήτησε συγγνώμη που δεν συναντήθηκε με συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας που περιλάμβανε μια έρευνα 21 μηνών για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του 737 MAX 8.

    Η Boeing αρνήθηκε να σχολιάσει αυτή την εξέλιξη χθες Παρασκευή, αλλά έχει επισημάνει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται πλήρως και με διαφάνεια σε όλες τις κυβερνητικές έρευνες.

    Η Alaska Airlines ανακοίνωσε κι αυτή από τη μεριά της ότι συνεργάζεται πλήρως με την έρευνα και δεν πιστεύει ότι είναι ο στόχος της έρευνας.

    Διαβάστε επίσης

    Επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα

    Ιταλία: Ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας μετά την επίθεση στη Ρωσία

    Morgan Stanley, Deutsche Bank και Optima Bank «ψηφίζουν» Ελληνικές τράπεζες για φέτος



    ΣΧΟΛΙΑ