• Business

    Έξω πάμε καλά. Τι συζήτησαν Χαρίτσης – Cretu

    • NewsRoom

    Αλέξης Χαρίτσης. Ετών 42. Αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας


    Με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Corina Cretu στο πλαίσιο της τακτικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης.  Oπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, συζητήθηκαν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα οι ενέργειες που υλοποιούνται από το Υπουργείο για την ομαλή ολοκλήρωση των προγραμμάτων ΣΠΑ της περιόδου 2007-2013 και για την δυναμική έναρξη των νέων προγραμμάτων της περιόδου 2014-2020.

    Ο Υφυπουργός ενημέρωσε την Επίτροπο για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση  αναφορικά με τα μεγάλα έργα υποδομών, καθώς και για την εντατική δουλειά που έχει γίνει ώστε να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες και να βρεθούν λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν από το Γ’ ΚΠΣ 2000-2006.

    Corina Cretu . Eπίτροπος περιφερειακής ανάπτυξης
    Corina Cretu . Eπίτροπος περιφερειακής ανάπτυξης

    Διαβεβαίωσε επίσης την κ. Cretu ότι έχουν διασφαλιστεί όλοι οι απαιτούμενοι πόροι για την πλήρη χρηματοδότηση των έργων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου που βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης.

    Τέλος, η Επίτροπος και ο Υφυπουργός συζήτησαν διεξοδικά για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται μέσα από την αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τις Στρατηγικές Επενδύσεις (σχέδιο Γιούνκερ).



    ΣΧΟΛΙΑ