• Business

    Ευρωπαϊκή Ενωση: Ηπιο ρυθμιστικό πλαίσιο για την Airbnb

    • NewsRoom

    Brian Joseph Chesky, CEO και ιδρυτής της Airbnb


    Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να συμφωνήσουν την επόμενη εβδομάδα σε ένα πλαίσιο ήπιων ρυθμιστικών κανόνων για την Airbnb και άλλες πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, ανέφεραν τρεις καλά πληροφορημένες πηγές του Reuters.

    Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, η προσέγγιση της Ε.Ε. απέναντι στην Airbnb έρχεται σε αντίθεση με τη σκληρή στάση που κράτησε απέναντι σε τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Apple, η Google, η Amazon και η Microsoft.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την περασμένη χρονιά ένα ενιαίο πλαίσιο πανευρωπαϊκών κανόνων για τη ρύθμιση της βραχυχρόνιας μίσθωσης, με στόχο να αντιμετωπιστεί το συνονθύλευμα εθνικών νόμων στο μπλοκ των 27 όσον αφορά τη συγκεκριμένη αγορά.

    Αξιωματούχοι από κράτη μέλη της Ε.Ε. και ευρωβουλευτές θα συναντηθούν για να καταλήξουν στην τελική μορφή του νέου ρυθμιστικού πλαισίου στις 15 Νοεμβρίου.

    Η τελική εκδοχή των κανόνων θα είναι πιθανότατα παρόμοια με την πρόταση της Κομισιόν η οποία απαιτεί από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να παρέχουν στοιχεία για τον αριθμό των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους και τον αριθμό των διανυκτερεύσεων, ανέφεραν οι πηγές.

    Οι αρχές θα μπορούν να εποπτεύουν τη συμμόρφωση των εταιρειών με τους κανόνες.

    Η συνάντηση της ερχόμενης εβδομάδας θα επικεντρωθεί σε τεχνικά ζητήματα τα οποία δύσκολα θα εκτροχιάσουν τη συμφωνία, σημείωσαν οι πηγές.

    H Airbnb ανέφερε ότι η συμφωνία σε πανευρωπαϊκούς κανόνες θα έιναι μια στιγμή ορόσημο για τις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις.

    «Ελπίζουμε ότι θα λειτουργήσουν ως ένα παγκόσμιο παράδειγμα καθαρών κανόνων οι οποίοι προσφέρουν καθοδήγηση στις πλατφόρμες και στις αρχές για το πώς να μοιράζονται δεδομένα και πώς να κάνoυν αναλογικούς κανόνες να έχουν αποτελέσματα για όλες τις πλευρές τόνισε στο Reuters ο CSO της Airbnb, Nathan Blecharczyk.

    Διαβάστε επίσης:

    Ιδού το νέο Hyundai i20!

    Μεσανατολικό: Σκηνές πανικού και χάους στα νοσοκομεία Αλ Κοντς και Αλ Σίφα της Γάζας

    Αποστολάκης: Βαθιά δημοκρατική η στάση Κασσελάκη – Κάποια στελέχη ξέφυγαν



    ΣΧΟΛΙΑ