• Business

    Evergrande: Συμφωνία με ομάδα πιστωτών για αναδιάρθρωση του χρέους

    • Bloomberg
    Evergrande


    Ο κινεζικός όμιλος Evergrande ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία αναδιάρθρωσης με ομάδα πιστωτών, θέτοντας τον ακρογωνιαίο λίθο στον δρόμο της αναδιαμόρφωσης του χρέους της.

    Μέλη μιας ad-hoc ομάδας επενδυτών που κατέχουν ομόλογα της Evergrande υπέγραψαν τρεις συμφωνίες, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Το σχέδιο επιτρέπει στους κατόχους ομολόγων να λαμβάνουν νέα ομόλογα ή συνδυασμό νέων χρεών και μέσων που συνδέονται με μετοχές θυγατρικών.

    Αν και η Evergrande χαιρέτισε το σχέδιο αναδιάρθρωσης ως «ουσιαστικό ορόσημο», η πιο χρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στον κόσμο θα πρέπει να κερδίσει περισσότερους πιστωτές για το ολοκληρώσει.

    Οι ομολογιούχοι αναμένουν επίσης τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων τα τελευταία δύο χρόνια για να αξιολογήσουν την οικονομική κατάσταση του ομίλου, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης ακινήτων και των μονάδων ηλεκτρικών οχημάτων.

    Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αναδιαρθρώσεις χρέους που έχουν γίνει ποτέ στην Κίνα και έχει ευρείες επιπτώσεις στο χρηματοπιστωτικό της σύστημα. Ωστόσο, η νέα πρόταση μπορεί να χρησιμεύσει ως σημείο αναφοράς και για άλλες κατασκευαστικές της χώρας που δεν εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους και που αναζητούν τρόπους για να αναδιαρθρώσουν τα τεράστια χρέη τους.

    Η ad-hoc ομάδα αντιπροσωπεύει κατόχους άνω του 20% και 35% του συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου υφιστάμενων ομολογιών που εκδόθηκαν από την Evergrande και τη μονάδα της Scenery Journey, αντίστοιχα.

    Οι πιστωτές θα λάβουν ποσό για το 0,25% του ανεξόφλητου κεφαλαίου των αντίστοιχων οφειλών εάν συμφωνήσουν με την πρόταση έως τις 5 μ.μ. ώρα Χονγκ Κονγκ στις 27 Απριλίου.

    Η Evergrande αναμένει να εφαρμόσει την αναδιάρθρωση του χρέους της μέσω των λεγόμενων συστημάτων διακανονισμού στα νησιά Κέιμαν, στο Χονγκ Κονγκ ή/και σε άλλες δικαιοδοσίες. Σύμφωνα με τέτοιες διαδικασίες που τελούνται υπό την εποπτεία του δικαστηρίου, απαιτείται έγκριση τουλάχιστον του 75% των πιστωτών σε αξία για να προχωρήσουν οι αναδιαρθρώσεις του χρέους.

    Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Evergrande θα παραμείνει σε αναστολή μέχρι νεωτέρας, ανέφερε η εταιρεία. Οι μετοχές που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ δεν διαπραγματεύονται από τον Μάρτιο του 2022. Μετά τους 18 μήνες, σύμφωνα με τους χρηματιστηριακούς κανόνες, η εισαγωγή μιας εταιρείας μπορεί να ακυρωθεί.

    Evergrande and Unit's Dollar Notes Trade Below 10 Cents

    Οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για το 2021 δεν ανακοινώθηκαν καθώς η μονάδα της Evergrande Property Services Group Ltd. αποκάλυψε ότι 13,4 δισεκατομμύρια γιουάν (1,9 δισεκατομμύρια δολάρια) από τις καταθέσεις της χρησιμοποιήθηκαν ως ασφάλεια για εγγυήσεις ενεχύρου και κατασχέθηκαν από τις τράπεζες.

    Η εταιρεία δημοσίευσε την πρότασή της για το χρέος 15 μήνες μετά την πρώτη χρεοκοπία των ομολογιών της. Έθεσε προθεσμία τον Δεκέμβριο για να τεθεί σε ισχύ το σχέδιο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Evergrande: Πώς ο πρόεδρος της εταιρείας έχασε το 93% του πλούτου του – Από τα 42 δισ. δολ. στα 3 δισ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ