• Business

    Euroxx για ΔΕΗ: Επιθετική ανάκαμψη και υψηλά περιθώρια ανόδου

    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ

    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ


    Η Euroxx Χρηματιστηριακή και η Φανή Τζιουκαλιά ξεκινούν την κάλυψη του Ομίλου ΔΕΗ, του μεγαλύτερου καθετοποιημένου ομίλου κοινής ωφέλειας στην Ελλάδα, με τιμή στόχο τα 19,7 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση υπεραπόδοσης (overweight).

    «Η ΔΕΗ έχει δεσμευτεί σε έναν στρατηγικό μετασχηματισμό, στρεφόμενη μακριά από τις ορυκτές πηγές καυσίμων προς καθαρές βιώσιμες πηγές ενέργειας. Αναμένουμε ότι η νέα στρατηγική θα αποφέρει περίπου 68% αύξηση των EBITDA το 2026, κυρίως από το ολοκληρωμένο περιθώριο κέρδους της ΔΕΗ και την πάνω από 4GW νέα δυναμικότητα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    Θεωρούμε ότι η ΔΕΗ είναι στρατηγικά τοποθετημένη για να αγκαλιάσει τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, προσφέροντας παράλληλα στους επενδυτές ένα σταθερό συνδυασμό ανάπτυξης και μερισμάτων», εκτιμά η Τζιουκαλιά.

    «Η ΔΕΗ βρίσκεται σε στρατηγικό μετασχηματισμό, με τις ΑΠΕ να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Ο όμιλος έχει δεσμευτεί για επενδύσεις ανάπτυξης ύψους 9 δισ. ευρώ την περίοδο 2024-2026 και η στρατηγική επικεντρώνεται σε επιθετικές προσθήκες δυναμικότητας ΑΠΕ, προσθέτοντας πάνω από 4 GW στην αιολική ενέργεια, ηλιακή ενέργεια και αποθήκευση, παράλληλα με τον παροπλισμό των λιγνιτικών εργοστασίων και τις επενδύσεις στη διανομή.

    Τα EBITDA θα φτάσουν τα 2,3 δισ. ευρώ το 2026. Το ισχυρό μακροοικονομικό πλαίσιο θα πρέπει να στηρίξει τη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια στο μέλλον, ενώ, σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις, η επιτυχής επίτευξη των στόχων για τις ΑΠΕ θα πρέπει να μεταφραστεί σε EBITDA ύψους 2,3 δισ. ευρώ το 2026, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της διοίκησης.

    Εμείς αναμένουμε ισχυρή ανάπτυξη από τις δραστηριότητες διανομής, σε συνδυασμό με τις σταθερές επιδόσεις από τις επιχειρήσεις με ολοκληρωμένο περιθώριο κέρδους που θα στηρίξουν τις παραδοσιακά ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές, τροφοδοτώντας τις μεγάλες επενδυτικές ανάγκες στα έτη 2024-2026, με το καθαρό χρέος/EBITDA ωστόσο να μην υπερβαίνει το όριο των 3,5 φορών», καταλήγει η αναλύτρια της Euroxx.

    Διαβάστε επίσης: 

    Euroxx: Ανεβάζει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

    Χρηματιστήριο: Διασφάλιση των κερδών α’ 3μήνου – ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ στο προσκήνιο

    ΔΕΗ: Πώς θα καλύψει τα ίδια κεφάλαια για τη συμμετοχή της στην EMC Subsea Cable Company



    ΣΧΟΛΙΑ