• Business

    Eurobank: Eνημέρωση για την προστασία επιταγών επιχειρήσεων

    • NewsRoom
    Eurobank: Διαδικτυακή βράβευση 1.105 αριστούχων για το εκπαιδευτικό έτος 2020 - 2021

    Eurobank


    Για τις επιχειρήσεις που έχουν εκδώσει επιταγές και πλήττονται από την κρίση , η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου Α’ 75/30.03.2020 προσφέρει ευνοϊκές ρυθμίσεις.
    Τους δίνει τη δυνατότητα να αναστείλουν την πληρωμή των επιταγών για 75 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσής τους. Αρκεί να το δηλώσουν στην τράπεζά τους.

    Όπως επισημαίνει η Eurobank, η δήλωση προστασίας επιταγών που συνδέονται με λογαριασμούς Eurobank γίνεται μέσα από το e-Banking για επιχειρήσεις.

    Παράταση προθεσμίας πληρωμής επιταγών

    Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους που έχουν πληγεί μπορούν να αναστείλουν την προθεσμία πληρωμής των επιταγών που έχουν εκδώσει με προθεσμία εμφάνισης και πληρωμής από 31.03.2020 μέχρι και 31.05.2020.

    Συγκεκριμένα, μπορούν να παρατείνουν την προθεσμία πληρωμής των επιταγών τους για 75 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσής τους.

    Για να παρατείνει μια επιχείρηση την προθεσμία πληρωμής των επιταγών της, πρέπει να το δηλώσει στην τράπεζά της.

    Για επιταγές που συνδέονται με λογαριασμούς Eurobank, η δήλωση γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από το e-Banking για επιχειρήσεις (από 04.04.2020) ή σε κατάστημά μας. Η επιχείρηση μπορεί να επιλέξει να παρατείνει την προθεσμία πληρωμής για:

    • Συγκεκριμένες επιταγές
    • Το σύνολο των επιταγών της

    Δείτε αναλυτικά τι ορίζει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου Α’ 75/30.03.2020.

    Βήμα-βήμα η διαδικασία

    Από 04.04.2020 η διαδικασία θα γίνεται και ηλεκτρονικά μέσα από το e-Banking για επιχειρήσεις:

    Συνδεθείτε στο e-Banking και επιλέξτε τις επιταγές που θέλετε να παραταθεί η προθεσμία πληρωμής τους.

    Εάν συνδέεστε στο νέο e-Banking:

    Στην Αρχική σελίδα επιλέξτε τον λογαριασμό σας που συνδέεται με το καρνέ επιταγών σας.

    Για να δείτε την κατάσταση, το ποσό και άλλα στοιχεία των επιταγών που έχετε εκδώσει, επιλέξτε να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία του λογαριασμού σας:

    ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ > ΚΑΡΝΕ ΕΠΙΤΑΓΩΝ > Προβολή

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα αναζήτησης για να εντοπίσετε τις επιταγές που σας ενδιαφέρουν.

    Επιλέξτε μία-μία τις επιταγές που θέλετε να παραταθεί η προθεσμία πληρωμής τους. Βάζετε μόνο το ποσό και την ημερομηνία έκδοσης της επιταγής για να εκτελέσετε την ενέργεια.

    Εάν συνδέεστε στο παλιό e-Banking:

    Για να δείτε την κατάσταση, το ποσό και άλλα στοιχεία των επιταγών που έχετε εκδώσει, επιλέξτε:

    Ταμειακή Διαχείριση > Επιταγές > Κατάσταση Εκδοθεισών Επιταγών

    Επιλέξτε μία-μία τις επιταγές που θέλετε να παραταθεί η προθεσμία πληρωμής τους. Βάζετε μόνο το ποσό και την ημερομηνία έκδοσης της επιταγής για να εκτελέσετε την ενέργεια.

    Δεν έχετε κωδικούς e-Banking;

    Εάν είστε ελεύθερος επαγγελματίας ή έχετε ατομική επιχείρησηαποκτήστε online κωδικούς e-Banking από τον υπολογιστή ή το κινητό σας.

    Αρκεί να είστε πελάτης μας, να έχετε δηλώσει τον αριθμό κινητού σας και να έχετε ενεργή χρεωστική ή πιστωτική κάρτα Eurobank στο όνομά σας. Οι κωδικοί σας εκδίδονται online εκείνη τη στιγμή.

    Δείτε βήμα-βήμα πώς αποκτάτε online κωδικούς e-Banking.

    Εάν είστε νομικό πρόσωπο, για να αποκτήσετε κωδικούς e-Banking για επιχειρήσεις, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με τον Relationship Manager που σας εξυπηρετεί ή να έρθετε σε ένα κατάστημά μας.

    Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορείτε να εξυπηρετηθείτε ηλεκτρονικά από το e-Banking για να παρατείνετε την προθεσμία πληρωμής των επιταγών σας, σύμφωνα με όσα ορίζει η νέα ΠΝΠ, ελάτε σε ένα κατάστημά μας ή ενημερωθείτε από τον Relationship Manager που σας εξυπηρετεί.

    Για την ασφάλεια όλων μας, σας ενημερώνουμε ότι στα καταστήματά μας εφαρμόζουμε ελεγχόμενη πρόσβαση. Δείτε τα μέτρα που λαμβάνουμε για την ασφάλεια των πελατών και των εργαζομένων μας.



    ΣΧΟΛΙΑ