• Business

    Εθελουσία έξοδος εργαζομένων στον ΟΤΕ: Τι περιλαμβάνουν τα δύο νέα προγράμματα


    Εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση, αλλά και νεότερους αφορούν τα δύο νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ.

    Σύμφωνα το ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε προς όλους τους εργαζόμενους του ομίλου η Έλενα Παπαδοπούλου, Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού, τα προγράμματα σχεδιάστηκαν βάσει εξειδικευμένων παραμέτρων που ανταποκρίνονται στα διαφορετικά προφίλ εργαζομένων.

    Ειδκότερα, τα προγράμματα που σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται για το 2019 είναι τα εξής:

    • Προγράμματα Οικειοθελούς Αποχώρησης εργαζομένων και έμμισθων δικηγόρων που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση έως τα τέλη του 2025 (Πρόγραμμα Α), τα οποία προβλέπουν και φέτος αναπλήρωση εισοδήματος από 70% έως και 90% ανάλογα με το πόσο κοντά είναι κάποιος στο να συνταξιοδοτηθεί. Οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα Α θα λάβουν τη νόμιμη αποζημίωσή τους, τα χρήματα για τις εισφορές τους (κύρια ταμεία και επικουρικά) έως τη συνταξιοδότησή τους, ενώ θα έχουν μέχρι να λάβουν σύνταξη και την ιδιωτική ασφάλεια που είχαν ως εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι που δυνητικά θα μπορούσαν να κάνουν χρήση του προγράμματος αυτού είναι περίπου 1.200.

    • Ανοιχτό Πρόγραμμα Οικειοθελούς Αποχώρησης (Πρόγραμμα Β), για εργαζόμενους και εμμίσθους δικηγόρους που δεν βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση. Το πρόγραμμα αυτό αφορά όσους έχουν περισσότερα από 10 χρόνια στην επιχείρηση και είναι πάνω από 40 ετών, ωστόσο, εξαιρούνται κάποιες από τις ειδικότητες όπως είναι οι τεχνικοί πεδίου, οι πωλητές, οι επιστήμονες πληροφορικής κ.α. Ανάλογα με την ηλικία τους θα λάβουν ως αποζημίωση 38 έως 50 μισθούς οι οποίοι προσαυξάνονται ανάλογα με τη θέση ευθύνης που κατέχουν και τον αριθμό των παιδιών τους.

    Ειδικά για τους εργαζόμενους που παρέχουν υπηρεσίες φύλαξης, στο πλαίσιο της ανάθεσης του έργου τους σε εξωτερικό συνεργάτη, έπειτα από τη σχετική απόφαση της διοίκησης, έχει ληφθεί ειδική μέριμνα, ως προς τα κίνητρα και την υποστήριξή τους προκειμένου να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα τους. Για αυτή την κατηγορία εργαζομένων που είναι περίπου 80 (οι 30 βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση) υπάρχει σχετική διαβούλευση με την ΟΜΕ ΟΤΕ.

    Το 2018 με ανάλογα προγράμματα αποχώρησαν περίπου 300 εργαζόμενοι (ο ΟΤΕ “τρέχει” προγράμματα εθελουσίας κάθε χρόνο). Το κόστος, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου ΟΤΕ πέρσι, ήταν περί τα 50 εκατ. ευρώ.

    Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στα προγράμματα εθελουσίας του ΟΤΕ ξεκινά σήμερα 15 Μαρτίου, για να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου και για τη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι αποφάσεις για τη Forthnet και η σχέση τους με την ολλανδική τηλεπικοινωνιακή αγορά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς ο Μιχάλης Τσαμάζ μετασχηματίζει τον ΟΤΕ: Οι νέες δουλειές και υπηρεσίες, το καινούργιο επιχειρηματικό μοντέλο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τηλεπικοινωνίες και τυχερά παιχνίδια οι «στυλοβάτες» των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ