• Business

    Εστίαση: «Κοσμοπλημμύρα» και χαμόγελα στην επιστροφή – Ερώτημα η συνέχεια…

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    (φωτογραφία thestival.gr)


    Από «χαμόγελα» συνοδεύθηκε η πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της εστίασης, η οποία έκανε «σεφτέ» μετά από πολύ καιρό.

    Πολλοί καταναλωτές έσπευσαν -εκμεταλλευόμενοι την αργία και τον καλό καιρό- να απολαύσουν μεζέδες και άλλα εδέσματα στα τραπέζια των αγαπημένων εστιατορίων τους, γεμίζοντας με ικανοποίηση τους επαγγελματίες του κλάδου, που είδαν τα καταστήματά τους να ξαναπαίρνουν ζωή μετά από έξι μήνες.

    Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, παρατηρήθηκε «κοσμοπλημμύρα», ενδεικτικό της ανάγκης του κόσμου να επιστρέψει στην κανονικότητα και στις προ Covid-19 συνήθειες του.

    Αυξημένη προσέλευση αναμένεται και τις επόμενες ημέρες, με βάση και τις κρατήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Παράγοντες του κλάδου επισημαίνουν, πάντως, πως περιμένουν την εξέλιξη της κίνησης αφού «κοπάσει» ο ενθουσιασμός των πρώτων ημερών και επαναλειτουργήσει το σύνολο των καταστημάτων.

    Καθώς, όπως λένε, ένα σημαντικό ποσοστό παραμείνει κλειστό, είτε από επιλογή, είτε γιατί δεν διαθέτει εξωτερικούς χώρους… (υπολογίζεται σε περίπου 20%).

    Κρίσιμη, σύμφωνα με τους επαγγελματίες της εστίασης, είναι η περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων προστασίας ενόψει και της επανεκκίνησης του τουρισμού, ενώ κομβικής σημασίας θεωρείται και η ενεργοποίηση της πλατφόρμας, όπου θα γίνονται οι αιτήσεις για την παροχή δωρεάν κεφαλαίου κίνησης, κυρίως για όσες επιχειρήσεις βρίσκονται σε οριακό σημείο και αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και το πακέτο μέτρων που ετοιμάζει η πολιτική ηγεσία για την στήριξη του κλάδου έως και την επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα. Τα ενοίκια, η φορολογία και η ρευστότητα παραμένουν τα μεγάλα ζητούμενα στο δίχτυ προστασίας που φιλοδοξεί να απλώσει η κυβέρνηση στον κλάδο μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης.

    Διαβάστε ακόμη:

    Άδωνις Γεωργιάδης: Θα είμαστε δίπλα στους ανθρώπους της εστίασης έως ότου όλα γίνουν όπως πριν

    Θεσσαλονίκη: Στο 80% οι κρατήσεις στην εστίαση – Κρατήσεις τραπεζιών μέχρι και τα τέλη Αυγούστου

    Σακελλαροπούλου για άνοιγμα εστίασης: «Ξαναζούμε μικρές χαρές της καθημερινότητας»

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ