• Business

    Αισιόδοξος ο Παναγιωτάκης ότι η ΔΕΗ θα επιστρέψει στην κερδοφορία το 2019

    • NewsRoom
    Μανώλης Παναγιωτάκης (πρώην πρόεδρος ΔΕΗ): Ναι στην αύξηση κεφαλαίου, αν πουλάγαμε το 2018 δεν θα έπιανε ούτε ευρώ

    Μανώλης Παναγιωτάκης


    Η ΔΕΗ θα επιστρέψει στην κερδοφορία φέτος, μετά την τεράστια ζημιά του 2018, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, Μανώλης Παναγιωτάκης.

    H ΔΕΗ ήλθε αντιμέτωπη με ζημίες 542 εκατ. ευρώ πέρυσι και όπως επεσήμανε ο κ. Παναγιωτάκης είπε ότι αυτό ήταν κυρίως αποτέλεσμα φόρων και απόσβεσης των μονάδων της Μελίτης και της Μεγαλόπολης που έχουν τεθεί προς πώληση. «Θα αναστρέψουμε την κατάσταση και θα κλείσουμε με κέρδη» διαβεβαίωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Open TV.

    Η επιχείρηση έχει προσλάβει την Qualco για να εισπράξει τις συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές που αγγίζουν τα 2,4 δισ. ευρώ, ενώ επιβαρύνεται και από το υψηλό κόστος παραγωγής λόγω της αύξησης των δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων.

    Ωστόσο, ο επικεφαλής της ΔΕΗ υπογράμμισε είπε ότι δεν υπάρχει ανάγκη αύξησης των τιμολογίων και χαιρέτισε το μέτρο που ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβέρνηση για μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια στο 6% από 13%, λέγοντας ότι θα αυξήσει την δυνατότητα πληρωμής των καταναλωτών.

    Σχετικά με την πώληση των τριών λιγνιτικών μονάδων σε Μελίτη και Μεγαλόπολη, ο Παναγιωτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο νέος διαγωνισμός θα είναι επιτυχής. Υπενθυμίσει ότι η προθεσμία για τις δεσμευτικές προσφορές είναι η 28η Μαΐου. «Ελπίζουμε αυτή τη φορά να έχουμε σοβαρές προσφορές» κατέληξε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανδρέας Σιάμισιης (ΕΛΠΕ): Τράπεζες, μέτοχοι και αγορά μοιράζονται το κόστος που δημιουργεί η ΔΕΗ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΕΗ: Τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών 1,5 δισ. ευρώ έως το καλοκαίρι με δύο SPV

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Σκρέκας: «Θα αναλάβουμε το πολιτικό κόστος» της σωτηρίας της ΔΕΗ – Οι τρεις κινήσεις που πρέπει να γίνουν



    ΣΧΟΛΙΑ