• Business

    Αισιόδοξη η Caesars Entertainment για την πρόταση 3,7 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της William Hill

    • Bloomberg


    Αισιόδοξη πως το διοικητικό συμβούλιο του βρετανικού στοιχηματικού ομίλου William Hill θα προτείνει την προσφορά εξαγοράς των 2,9 δισ. λιρών (3,7 δισ. δολαρίων) που κατάθεσε η Caesars Entertainment, δίνοντάς του προβάδισμα έναντι του έτερου μνηστήρα της εταιρείας, της Apollo Global Management, εμφανίζεται ο αμερικανικός όμιλος.

    Ο βρετανικός όμιλος επιβεβαίωσε την Παρασκευή πως δέχθηκε προτάσεις και από τις δύο αμερικανικές εταιρείες, έπειτα από την αποκάλυψη του Bloomberg για το ενδιαφέρον της Apollo. Η μετοχή της William Hill υποχώρησε κατά 10% στις 280,4 πένες, στις 12:44 μμ στο Λονδίνο τη Δευτέρα, λίγο πάνω από την πρόταση της Caesars για 272 πένες ανά μετοχή. Η μετοχή την Παρασκευή είχε εκτοξευθεί κατά 43%, έπειτα από την αποκάλυψη των δύο αντίπαλων προτάσεων.

    Η υπάρχουσα κοινοπραξία της William Hill με την Caesars στις ΗΠΑ κάνει τις αντίπαλες προσφορές «απίθανες», ανέφερε ο αναλυτής της Goodbody, Gavin Kelleher. Η Caesars προσφέρει 25% premium στην τιμή κλεισίματος της μετοχής πριν από τη δημοσιοποίηση του ενδιαφέροντος.

    Η Caesars ανακοίνωσε επίσης μια προσφορά 30 εκατομμυρίων μετοχών τη Δευτέρα, η οποία θα μπορούσε να συγκεντρώσει περίπου 1,7 δισ.  δολάρια, με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Παρασκευής στα 57,07 δολάρια. Τα έσοδα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή της προτεινόμενης εξαγοράς, δήλωσε η εταιρεία.

    Η Caesars ελέγχει το 20% της κοινοπραξίας με την William Hill στις ΗΠΑ, με την βρετανική εταιρεία να έχει υπό τον έλεγχό της το υπόλοιπο 80%. Οι δύο εταιρείες ήταν ήδη σε συζητήσεις για μια συγχώνευση ορισμένων από τις επιχειρήσεις τους στις ΗΠΑ, όπου ο βρετανικός bookmaker στοχεύει να επεκταθεί μετά τη νομιμοποίηση των αθλητικών στοιχημάτων από το Ανώτατο Δικαστήριο το 2018.

    Η Caesars ανέφερε πως η κοινοπραξία «πρέπει να διευρυνθεί για να μεγιστοποιήσει πλήρως τις ευκαιρίες στον τομέα των αθλητικών στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών». Εάν η προσφορά της γίνει αποδεκτή, η Caesars ανέφερε ότι θα επικεντρωθεί στα περιουσιακά στοιχεία του William Hill στις ΗΠΑ και θα «αναζητήσει κατάλληλους συνεργάτες ή ιδιοκτήτες» για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, όπως αυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο».

    Ωστόσο, προειδοποίησε πως θα μπορούσε να αποσυρθεί από ορισμένες από τις συνεργασίες με την William Hill εάν χάσει τη μάχη με την Apollo. Μία τέτοια περίπτωση θα κινδύνευε να κόψει την πρόσβαση της βρετανικής εταιρείας στην σημαντική αμερικανική αγορά.

    Στην βρετανική αγορά η εταιρεία έχει πληγεί από κανονισμούς όπως αυτός για τα όρια πονταρίσματος για τα μηχανήματα στοιχημάτων – ένας κανόνας που κατέστησε εκατοντάδες από τα καταστήματα της William Hill μη κερδοφόρα και οδήγησε στο κλείσιμο 700 εξ αυτών. Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο νέων αυστηρότερων κανόνων για τον τζόγο στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ώρα που τα πρόσφατα κέρδη της William Hill έχουν πληγεί από την αναβολή  αθλητικών εκδηλώσεων λόγω της Covid-19.

    Η Apollo υπέβαλε την αρχική γραπτή της πρόταση για την William Hill στις 27 Αυγούστου. Στη συνέχεια τόσο αυτή όσο και η Caesars έκαναν περαιτέρω προσεγγίσεις, ανέφερε η πλευρά της William Hill. Οι «μνηστήρες» έχουν προθεσμία έως τις 23 Οκτωβρίου για να ανακοινώσουν ότι σκοπεύουν να κάνουν μια δεσμευτική προσφορά ή να αποχωρήσουν σύμφωνα με τους κανόνες εξαγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Η Apollo αρνήθηκε να σχολιάσει την ανταγωνιστική προσφορά.



    ΣΧΟΛΙΑ