• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Τι συμβαίνει με την γνωστή αλυσίδα Claire’s; Θα γλυτώσει τη χρεοκοπία;


    H γνωστή αλισίδα νεανικών κοσμημάτων Claire’s Store αποτελεί το τελευταίο “θύμα” της κρίσης που πλήττει τα καταστήματα λιανικής. 

    Η εταιρία υπέβαλε αίτημα προστασίας από πτώχευση στο δικαστήριο του Delaware και δήλωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές για την αναδιάρθρωση του χρέους της. Η Claire’s αποτελεί την τελευταία από μια σειρά  χρεοκοπιών εταιριών λιανικής των ΗΠΑ, στις οποίες περιλαμβάνονται η αλυσίδα παιδικών ενδυμάτων Gymboree Corp., η αθλητική αλυσίδα Sports Authority Inc. και η εταιρία παχνιδιών Toys ‘R’ Us.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας Ron Marshall προσπαθεί να τονώσει τις πωλήσεις της στη Βόρεια Αμερική, οι οποίες έχουν πιεστεί καθώς οι αγοραστές απομακρύνονται από τα εμπορικά κέντρα, όπου η Claire’s διαθέτει πολλά από τα καταστήματά της. Oι κινήσεις που έχουν γίνειμέχρι τώρα, όπως η αναχρηματοδότηση της πιστωτικής γραμμής πέρυσι, δεν βοήθησαν αρκετά στην ενίσχυση των μετρητών του ομίλου.

    Η εταιρία Claire’s κατέληξε σε συμφωνία με μια ομάδα πιστωτών υπό την ηγεσία της Elliott Management Corp. και της Monarch Alternative Capital LP για την αναδιάρθρωση των δανείων της. Συγκεκριμένα, η επιχείρηση θα λάβει νέα κεφάλαια ύψους 575 εκατ. δολ, συμπεριλαμβανομένου και εντός δανείου ύψου 250 εκατ. δολ.

    Στόχος της εταιρίας είναι να βγει από το άρθρο 11 τον Σεπτέμβριο,  με ρευστότητα άνω των 150 εκατομμυρίων δολαρίων και να μειώσει το χρέος της κατά περίπου 1,9 δισ. δολάρια, όπως επισημαίνει σε δήλωση της. Οι διεθνείς θυγατρικές της Claire’s δεν περιλαμβάνονται στην αίτηση που κατέθεσε στις ΗΠΑ.

    “Αυτή η συναλλαγή μειώνει σημαντικά το χρέος στον ισολογισμό μας και θα ενισχύσει τις προσπάθειές μας για την παροχή της καλύτερης δυνατής ποιότητας στους πελάτες μας”, δήλωσε ο Marshall.

    Η εθελοντική υπαγωγή στο άρθρο 11 επιτρέπει συνήθως σε μια εταιρία να συνεχίσει να λειτουργεί, ενώ παράλληλα εκπονεί ένα πλάνο για να αντιστρέψει την κακή εικόνα της και να αποπληρώσει τους πιστωτές της. Η Claire’s ελέγχεται από την εταιρία επενδύσεων Apollo Global Management LLC.

     



    ΣΧΟΛΙΑ