• Business

    Αίσιο τέλος για το Festos Palace – Αναχώρησε για Πειραιά το πλοίο (video)

    • NewsRoom


    Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει τελικά το ε/γ-ο/γ Festos Palace της Minoan Lines που προσέκρουσε χθες το βράδυ σε προβλήτα στο λιμάνι του Ηρακλείου. Νωρίς το πρωί οι ειδικοί έκαναν επιθεώρηση στο πλοίο και διαπίστωσαν πως δεν φέρει κανένα πρόβλημα ασφάλειας και μπορεί να εκτελέσει κανονικά το δρομολόγιο του προς Πειραιά.

    Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων το highspeed ferry χθες κατά τον απόπλου προσέκρουσε στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμένα Ηρακλείου. Ευτυχώς από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός ενώ δεν διαπιστώθηκε καμία ρύπανση.

    Το μόνο που καταγράφηκε ήταν μία στρέβλωση δεξιά στο πρωραίο βολβό και ένα μικρό ρήγμα δεξιά στην πρύμνη σε ύψος πλέον του ενός μέτρου πάνω από την ίσαλο γραμμή χωρίς όμως να κινδυνεύει η ασφάλεια του πλοίου. Και οι 300 περίπου επιβάτες διανυκτέρευσαν στο πλοίο περιμένοντας την αναχώρηση του πλοίου προς τον Πειραιά.

    H ανακοίνωση των Μινωικών Γραμμών

    Από το Γραφείο Τύπου των Μινωικών Γραμμών ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018, το βράδυ, το πλοίο H/S/F FESTOS PALACE, κατά τη διάρκεια των χειρισμών του απόπλου για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του από το λιμάνι του Ηρακλείου, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή, προσέκρουσε στην προβλήτα ελαφρά με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές ζημιές στο εξωτερικό περίβλημα του πλοίου.

    Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κανονισμών ασφαλείας και ασφαλούς διαχείρισης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και του νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, το H/S/F FESTOS PALACE παρέμεινε στο λιμάνι του Ηρακλείου και μετά την επιθεώρησή του κρίθηκε απολύτως αξιόπλοο και αναχώρησε σήμερα το πρωί για το λιμάνι του Πειραιά.

    Όλοι οι επιβαίνοντες διανυκτέρευσαν στο πλοίο, είναι ασφαλείς και πολύ καλά στην υγεία τους.

    Το προκαθορισμένο για σήμερα δρομολόγιό του από το λιμάνι του Πειραιά θα πραγματοποιηθεί κανονικά, με ώρα αναχώρησης στις 21:00.

    To video από την στιγμή της πρόσκρουσης:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πρόσκρουση του «Festos Palace» στην προβλήτα στο λιμάνι του Ηρακλείου, λόγω της κακοκαιρίας



    ΣΧΟΛΙΑ