• Business

    Έρχεται το πρώτο ιπτάμενο ταξί από την Uber σε συνεργασία με τη NASA (video)

    • NewsRoom


    Η Uber παρουσίασε ένα «ιπτάμενο ταξί» που αποτελεί το όραμά της για το μέλλον των μετακινήσεων, καθώς τα οχήματα αυτά δεν θα «μπλέκουν» στο μποτιλιάρισμα.

    Το ηλεκτρικό όχημα, με την ονομασία eVTOL (electric Vertical Take-Off and Landing), το οποίο αποτελεί «διασταύρωση» ελικοπτέρου και μεγάλου drone, προγραμματίζεται να κάνει την πρώτη δοκιμαστική πτήση του στο Λος Άντζελες το 2020 και να πιάσει κανονικά δουλειά από το 2023.

    Οι πελάτες θα μπορούν να καλούν το ιπτάμενο όχημα, όπως κάνουν και με τα συμβατικά οχήματα της Uber. To ελικοφόρο eVTOL θα μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται όπως τα ελικόπτερα σε ταράτσες και άλλους ανοιχτούς χώρους.

    Το ιπτάμενο ταξί θα αναπτύσσει ταχύτητα άνω των 300 χιλιομέτρων την ώρα και θα έχει ακτίνα δράσης έως 100 χιλιόμετρα χωρίς επαναφόρτιση της μπαταρίας του, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Ρόιτερς. Τα πρώτα ιπτάμενα ταξί θα έχουν πιλότο, αλλά εν καιρώ θα γίνουν αυτόνομα.

    Η εταιρεία θα πρέπει πάντως να πείσει προηγουμένως την αρμόδια εποπτική Αρχή των ΗΠΑ (Federal Aviation Administration), καθώς και το κοινό, ότι τα ιπτάμενα οχήματά της θα είναι ασφαλή για όλους. Στρατηγικός στόχος της Uber είναι να πείσει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα ιδιόκτητα αυτοκίνητά τους και να χρησιμοποιούν ευρέως την υπηρεσία της μέσα στις πόλεις.

    Μεταξύ άλλων, οραματίζεται μια σειρά από «πιάτσες αεροταξί» σε κάθε πόλη. Και άλλες εταιρείες εκτός από την Uber κάνουν παρόμοια σχέδια.

    Η Uber φαίνεται να προηγείται, καθώς παράλληλα ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, τη NASA, για να αναπτύξουν από κοινού τεχνολογίες για την ενάερια μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων μέσα στις πόλεις.

    Είναι η δεύτερη συμφωνία μεταξύ Uber και NASA. Πέρυσι το Νοέμβριο, ανακοινώθηκε ότι θα συνεργασθούν για την ανάπτυξη λογισμικού που θα χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση των διαδρομών των ιπτάμενων ταξί, κάτι ανάλογο δηλαδή με το λογισμικό για τα συμβατικά οχήματα της Uber στους δρόμους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Mεγάλες αντιδράσεις για το κλείσιμο της UBER στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρήγμα αξιοπιστίας, με ζημιές 2,1 δισ. στο χρηματιστήριο στις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης δίνει μαθήματα επιχειρηματικότητας και πόσα δάνεια έχει η ΕΤΕ στην Folli



    ΣΧΟΛΙΑ