• Business

    ΕΨΑ: Στη SMERC του Νίκου Καραμούζη πέρασε η συμμετοχή της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων

    • NewsRoom
    Νίκος Καραμούζης

    ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ


    Ανακοινώθηκε σήμερα η εξαγορά της συμμετοχής της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων στην εταιρία ΕΨΑ ΑΕ από την Αγριά Εμπορική ΑΕ, που ελέγχει το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap από τον περασμένο Ιούνιο.

    Ο Πρόεδρος του SMERemediumCap Νίκος Καραμούζης δήλωσε: «Είναι βαθιά η εκτίμηση μας για τον Πέτρο Σεπετά και την οικογένεια του καθώς και για την επιτυχή επιχειρηματική του πορεία που δημιουργεί σταθερά οικονομική και κοινωνική αξία.

    Αποφασίσαμε μετά από φιλικές και γόνιμες συζητήσεις ότι θα ήταν καλύτερο για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, να ακολουθήσουν ανεξάρτητη επιχειρηματική πορεία, με την αγορά από την SMERC του ποσοστού μετοχικής συμμετοχής της εταιρείας Ηπειρωτικών Εμφιαλώσεων στην ΕΨΑ, έτσι ώστε και οι δυο εταιρείες να υλοποιήσουν απρόσκοπτα τα δικά τους φιλόδοξα σχέδια και στρατηγική ανάπτυξης, χωρίς αμοιβαίες δεσμεύσεις και περιορισμούς, σε ένα υγιές ανταγωνιστικό περιβάλλον. Θα στηρίξουμε τη δυναμική ανάπτυξη της ΕΨΑ, ώστε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά.»

    Σημειώνεται ότι το Επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap πλαισιώνεται από μια έμπειρη επενδυτική ομάδα που επικεντρώνει το επενδυτικό της ενδιαφέρον κυρίως στις μεσαίου μεγέθους Ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης και ανάκαμψης εργασιών.

    Το Επενδυτικό Ταμείο διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 143 εκατομμυρίων ευρώ από 42 θεσμικούς, εταιρικούς και ιδιώτες επενδυτές, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι Έλληνες και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες και οικογενειακά επενδυτικά γραφεία.

    Διαβάστε επίσης: 

    Σεπετάς (ΒΙΚΟΣ): Αποεπενδύουμε από την ΕΨΑ και εστιάζουμε σε αναπτυξιακό πρόγραμμα €100 εκατ.

    Ιλυδα: Στα 1,8 εκατ. ευρώ τα EBITDA το 2023- Προτείνει μέρισμα 0,02 ευρώ ανά μετοχή

    Epsilon Net: Η Ginger Digital BidCo απέκτησε το 3,99% των μετοχών



    ΣΧΟΛΙΑ