• Business

    Επιβεβαίωση mononews για Creta Farms: Η PwC καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του Κ. Δομαζάκη

    • Γιώργος Μανέττας

    Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Πρώην μέτοχοι Creta Farms


    Στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμία υποχρέωση της εταιρείας Creta Farms προς τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη κατέληξε το πόρισμα του ελέγχου της PwC.

    Όπως είχε προαναγγείλει το mononews.gr, την ώρα που ο Κ. Δομαζάκης αναφέρεται σε πρόθεση επιφανούς επενδυτή να ενισχύσει με 15 εκατ. ευρώ την Creta Farms, με τον όρο ο ίδιος ο Κ. Δομαζάκης να αναλάβει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, το πολυαναμενόμενο πόρισμα της PwC θέτει εν αμφιβόλω πλέον τόσο τα κίνητρα όσο και την αξιοπιστία του.

    Όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της η Creta Farms, σήμερα η εταιρεία γνωστοποίησε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την τελική έκθεση από τον διενεργηθέντα έλεγχο από την PWC σχετικά με τα ανωτέρω.

    Από την έκθεση αυτή προκύπτουν τα ακόλουθα:

    1. Εντοπίστηκε η ροή του χρήματος επί του συνόλου του ποσού των 11,6 εκατ. ευρώ.
    2. Από τις χρηματοοικονομικές αυτές ροές δεν επιβεβαιώθηκε καμιά υποχρέωση της Εταιρείας προς τον κ. Κ. Δομαζάκη.
    3. Αντιθέτως, επιβεβαιώθηκαν οι προβληματισμοί και ενστάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου σε σχέση με τους ισχυρισμούς του κ. Κ. Δομαζάκη για τις μετά 13 χρόνια απαιτήσεις του από την Εταιρεία ύψους 11,6 εκατ. ευρώ.
    4. Αποδείχθηκε ότι 3 εκατ. ευρώ από το συνολικό ποσό των δήθεν απαιτήσεων του, αφορά προσωπικό του δάνειο, στο οποίο φυσικά, ουδόλως εμπλέκεται η Creta Farms.
    5. Η εταιρεία από την πρώτη στιγμή της προβολής των φερόμενων μέχρι σήμερα απαιτήσεων του κ. Κ. Δομαζάκη έπραξε τα δέοντα, ώστε να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό και να προασπίσει τη φήμη της, με τον πλέον αξιόπιστο και εμπεριστατωμένο τρόπο.

    Υπενθυμίζεται ότι από τις 2/4/2019 ο κ. Κ. Δομαζάκης είχε προβάλει αξιώσεις κατά της εταιρείας ύψους 11,6 εκατ. ευρώ, οι οποίες σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, αφορούσαν ταμειακές διευκολύνσεις από τον ίδιο προς την Εταιρεία για το χρονικό διάστημα 2005 – 2006.

    Το πόρισμα θα κρίνει πολλά…

    Και κυρίως θα κρίνει πολλά στη στάση που θα κρατήσουν οι τράπεζες, οι οποίες έχουν ενεχυριάσει το 19% του μετοχικού κεφαλαίου.

    Οι τελευταίες έχουν στείλει ήδη επιστολή με μια σειρά από προαπαιτούμενα, στα οποία ζητούν τη συναίνεση των μετόχων.

    Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε χθες σε δημοσιογράφους ο κ. Κ. Δομαζάκης, οι τράπεζες ζητούν:

    α) να τοποθετήσουν δικό τους CFO (οικονομικό διευθυντή) και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας,

    β) να γίνει διαχειριστικός έλεγχος σε βάθος 15ετίας, ο οποίος θα περιλάβει το επίμαχο διάστημα 2005-2006 και

    γ) τα σήματα και οι πατέντες να επιστρέψουν στην εταιρεία.

    Οι τράπεζες πρέπει να κινηθούν ταχύτατα και να αποφασίσουν για την επόμενη μέρα της εταιρείας που εξακολουθεί να αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη στην αγορά των τροφίμων. Μια εταιρεία με καινοτόμα προϊόντα και ισχυρό brand name. Με μερίδιο πάνω από το 30% στα αλλαντικά, μεγάλο EBITDA και μικτό περιθώριο κέρδους που φθάνει στο 47% (!), όταν ο Υφαντής και ο Νίκας -σύμφωνα ε τον κ. Κ. Δομαζάκη- δουλεύουν με περιθώριο 34% και 24%, αντίστοιχα.



    ΣΧΟΛΙΑ