ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά της «Axa Ασφαλιστική Ανώνυμη Εταιρεία» από την «Assicurazioni Generali – Societa per Azioni».
Σύμφωνα με ανακοίνωση: «Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε τμήμα, την 01/04/2021, ενέκρινε ομόφωνα, με την υπ’ αριθ. 732/2021 απόφασή της, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την από 29/01/2021, γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση της απόκτησης του 99,9% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την επωνυμία «Axa Ασφαλιστική Ανώνυμη Εταιρεία» από την εταιρεία με την επωνυμία «Assicurazioni Generali – Societa per Azioni».
Με την ως άνω απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε τμήμα, έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, η οποία αφορά πρωτίστως την ευρύτερη αγορά παροχής ασφαλίσεων κατά κινδύνων ζωής και ασφαλίσεων κατά κινδύνων ζημιών και αντασφαλιστικών υπηρεσιών και τις υπο-αγορές των ασφαλίσεων κινδύνων για μεταφερόμενα εμπορεύματα, πυρκαϊά και στοιχεία φύσης και λοιπές ζημιές αγαθών, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 Ν. 3959/201, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Έσπασε το φράγμα των 54.000 μονάδων ο Dow Jones, προς νέο ρεκόρ και ο S&P 500
- Ιταλία: Παρατείνεται η μείωση του φόρου στο ντίζελ έως τις 25 Αυγούστου
- Κατάρ: Σε προχωρημένο στάδιο οι προσπάθειες αποκλιμάκωσης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- Μυστράς: Ομολόγησε ο 55χρονος πως κρατούσε επί 2,5 χρόνια την σορό του πατέρα του σε καταψύκτη για να εισπράττει τη σύνταξη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.