ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αιφνίδιο επιτόπιο έλεγχο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον κλάδο μεταφορών, αναφορικά με ενδεχόμενη κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης πραγματοποίησαν σήμερα κλιμάκια ελέγχου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο εν λόγω αιφνιδιαστικός έλεγχος αποτελεί ένα προκαταρκτικό βήμα στο πλαίσιο έρευνας της επιτροπής για τον εντοπισμό αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011.
Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων γίνεται σε επιχειρήσεις από τις οποίες μπορεί να συλλεχθούν στοιχεία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στην ερευνώμενη αγορά και δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας..
Η επιτροπή επισημαίνει ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα παρεμβαίνει κατά άμεση προτεραιότητα όπου κρίνεται απαραίτητο και θα εξετάζει κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, με την υποβολή καταγγελίας, αίτησης επιείκειας ή ανώνυμων σχετικών πληροφοριών μέσω του ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος (whistleblowing) ή άλλως, και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν μετέρχονται αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών.
Διαβάστε επίσης
Ξεσκονίζει τις εταιρείες προμήθειας η Επιτροπή Ανταγωνισμού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ομόλογα: Ράλι των αποδόσεων διεθνώς – Ο πόλεμος στο Ιράν φέρνει σενάρια αυξήσεων επιτοκίων
- Η ναυτιλία της Ιταλίας θρηνεί: Πέθανε ο ιταλός εφοπλιστής Σαλβατόρε Λάουρο σε ηλικία 75 ετών
- Ιράν: Το Ορμούζ είναι ανοιχτό σε όλα τα πλοία εκτός από πλοία που συνδέονται με «εχθρούς»
- Χρεοκόπησε η εταιρεία κρουαζιέρας Blue Dream
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.