• Business

    Επιστολή Ιωάννη Μπεγιέτη μέσω του Αλέξη Κούγια για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του mononews – Η απάντησή μας

    Αλέξης Κούγιας

    Αλέξης Κούγιας


    Απάντηση στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του mononews.gr σχετικά με τις εξελίξεις στην έρευνα για το σκάνδαλο της Folli Follie και την επιστολή του Δημήτρη Κουτσολιούτσου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην οποία κατονομάζει σαν «υπεύθυνο» τον Ιωάννη Μπεγιέτη, έδωσε, μέσω του δικηγορικού γραφείου του κ. Αλέξη Κούγια, η πλευρά του κ. Μπεγιέτη.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Μπεγιέτη αναφέρει:  

    Πληροφορηθήκαμε από δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.mononews.gr, η οποία εμφανίζεται να έχει προνομιακή πληροφόρηση όσον αφορά τις εξελίξεις στην εισαγγελική και δικαστική έρευνα του χρηματιστηριακού σκανδάλου της Folli Follie, ότι ο ιδιοκτήτης της Folli Follie κ. Δημήτριος Κουτσολιούτσος μέσω της επιστολής, την οποία απέστειλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία ως αρμοδία διεξήγαγε σχετική έρευνα, κατονόμασε ως υπεύθυνο του σκανδάλου της χρηματιστηριακής απάτης της Folli Follie τον εντολέα μας κ. Ιωάννη Μπεγιέτη.

    Με το ίδιο δημοσίευμα πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Κουτσολιούτσος εκτός από τον εντολέα μας κατονόμασε και άλλα στελέχη της εταιρείας ανά τον κόσμο ως αυτουργούς των πράξεων που διερευνά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αλλά κυρίως η Οικονομική Εισαγγελία και η 4η Τακτική Ανακριτής κα Κωνσταντίνα Αλεξοπούλου, στην οποία έχουν διαβιβασθεί οι ποινικές διώξεις του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Ιωάννη Δραγάτση.

    Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι από το ως άνω δημοσίευμα ο εντολέας μας κ. Ιωάννης Μπεγιέτης είναι δήθεν «εξαφανισμένος».

    Επί όλων αυτών που αναφέρονται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής:

    1. Ο κ. Μπεγιέτης όχι μόνο δεν είναι εξαφανισμένος, αλλά διαμένει στο Χονγκ Κονγκ όπου διατηρεί την μόνιμη κατοικία του επί σειρά ετών, και ήταν/είναι πάντοτε στην διάθεση της ελεγκτικής εταιρείας Alvarez & Marsal Disputes and Investigations Limited και όποιου άλλου είχε έννομο συμφέρον, η δε διεύθυνσή του είναι γνωστή στις ελληνικές προξενικές αρχές του Χονγκ Κονγκ, αφού εκεί του κοινοποιήθηκε η πρώτη πρόσκληση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προς παροχή εξηγήσεων, τις οποίες έδωσε, καθώς και η σχετική απόφαση. Στη διεύθυνση αυτή δεν του κοινοποιήθηκε καμία άλλη πρόσκληση, αλλά μέσω των ΜΜΕ πληροφορήθηκε ότι του επιβλήθηκε πρόστιμο 4,5 εκατ. ευρώ, αφού ουδέποτε έλαβε νέα πρόσκληση να καταθέσει εξηγήσεις και ουδέποτε του κοινοποιήθηκε το συγκεκριμένο πρόστιμο.

    2. Για τα όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, εφόσον είναι αληθή, ο κ. Μπεγιέτης μάς έδωσε την εντολή να αναφέρουμε με τη σημερινή μας ανακοίνωση ότι σύμφωνα με τα όσα έχουν διαπιστωθεί από τις ελεγκτικές εταιρείες και τα έχει πληροφορηθεί, γιατί βρίσκεται σε οξεία αντιδικία για θέματα Εργατικού Δικαίου ενώπιον των δικαστικών αρχών του Χονγκ Κονγκ με τη θυγατρική της Folli Follie, της οποίας υπήρξε Business Analysis Director/CFO από το 2013, ο έλεγχος έχει διαπιστώσει ότι τα ψευδή οικονομικά στοιχεία, τα οποία εκτόξευσαν τη χρηματιστηριακή αξία της Folli Follie, είχαν αρχίσει να κατασκευάζονται πολλά χρόνια πριν ο συγκεκριμένος αναλάβει οποινδήποτε ρόλο στην θυγατρική του ομίλου στο Χονγκ Κονγκ.

    Σε κάθε περίπτωση το δικηγορικό μας γραφείο και ο επικεφαλής του, κ. Κούγιας, έχουμε λάβει την εντολή και ήδη το κάνουμε πράξη, να συναντηθούμε τόσο με τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Δραγάτση, όσο και με την 4η Τακτική Ανακρίτρια κα Αλεξοπούλου, αλλά και με την ελεγκτική εταιρεία PricewaterhouseCoopers (ήδη έχει οριστεί ραντεβού για συνάντηση εργασίας με τον εκ των κορυφαίων στελεχών κ. Παπαθανασίου), ώστε να διευκολύνουμε τη διεξαγωγή της οιασδήποτε έρευνας και να συνεργαστούμε με εντιμότητα μαζί τους.

    Αυτονόητο είναι ότι, μόλις η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή η Οικονομική Εισαγγελία ή η κυρία Ανακριτής ζητήσουν την αυτοπρόσωπη παρουσία του κ. Μπεγιέτη, για να απαντήσει στα ερωτήματά τους ή για να διευκολύνει την οιαδήποτε έρευνα, αυτό θα γίνει αμέσως.

    Αθήνα, 27/12/2019
    Με εκτίμηση
    Αλέξιος Χ. Κούγιας

    Η απάντηση του Mononews

    Από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης του σκανδάλου των Folli Follie, το mononews.gr κινείται με μοναδικό γνώμονα την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του κοινού για όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Το ίδιο έπραξε και στην περίπτωση του Ιωάννη Μπεγιέτη, τονίζοντας μάλιστα στο σχετικό δημοσίευμα την πληροφόρηση ότι σκοπεύει να παρουσιαστεί, από τη στιγμή κατά την οποία θα κληθεί από τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να δώσει τη δική του εκδοχή σχετικά με τη δικαστική διερεύνηση της μεγάλης απάτης. Γεγονός που άλλωστε επιβεβαιώνεται και από την επιστολή του δικηγορικού γραφείου του κ. Αλέξη Κούγια. Τα περί «δήθεν εξαφανίσεως» και «μόνιμης διαμονής του στο Χονγκ Κονγκ» προτιμούμε επί του παρόντος να τα αφήσουμε στη διάθεση των σκεπτόμενων αναγνωστών μας.



    ΣΧΟΛΙΑ