• Business

    ΕΥΔΑΠ: Μπαίνει στην εμφιάλωση και εμπορική διάθεση πόσιμου νερού και τη διαχείριση άλλων δικτύων

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    ΕΥΔΑΠ: Πράσινο φως από τους μετόχους για τις νέες συμβάσεις και τη συμμετοχή σε ΣΔΙΤ

    Χάρης Σαχίνης, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ


    Τη διεύρυνση της δραστηριότητας της ΕΥΔΑΠ με επέκταση του σκοπού στο Καταστατικό της ώστε να μπορεί να αναλάβει τη διαχείριση και συντήρηση τρίτων επιχειρήσεων νερού (σε άλλες πόλεις της χώρας) αλλά και να ασχοληθεί με την εμφιάλωση και εμπορική διάθεση πόσιμου νερού αποφάσισε χθες η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της, έπειτα από πρόταση της διοίκησης, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο, Χάρη Σαχίνη.

    Εκτός από τα παραπάνω η ΕΥΔΑΠ θα μπορεί να εγκαθιστά συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για ίδια ή για εμπορική χρήση, να παράγει νερό από την επεξεργασία λυμάτων (ανακτημένο) προς επαναχρησιμοποίηση για σκοπούς άρδευσης, να  παρέχει υπηρεσίες συντήρησης υδρομέτρων, επιθεώρησης δικτύων αποχέτευσης τρίτων με κάμερα, να αναλαμβάνει προγράμματα ποιοτικών ελέγχων νερού δικτύου τρίτων στα χημεία της, καθώς και τη λήψη ενδείξεων μετρητών άλλων οργανισμών κοινής ωφέλειας.

    Σχετικά με τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική, που βρίσκονται σε εξέλιξη ή δρομολογούνται, προϋπολογισμού 650 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση κατά 90% από ευρωπαϊκούς πόρους, ο κ. Σαχίνης σημείωσε: «Άμεση προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει η γρήγορη ωρίμανση των διαγωνιστικών διαδικασιών και η δημιουργία του κατάλληλου κλίματος συναίνεσης και αποδοχής όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Αποτελεί στρατηγική επιλογή μας η εξέλιξη των έργων να συνοδεύεται από τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και φορέων.»

    Σύμφωνα με στοιχεία της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ τον τελευταίο ένα χρόνο   εντάχθηκαν στο τρέχον ΕΣΠΑ τα έργα της κατασκευής δύο Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) σε Ραφήνα – Πικέρμι, Σπάτα-Αρτέμιδα και στον Μαραθώνα, ενώ εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το πρώτο από τα δύο ΚΕΛ (Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδος). Ακόμη εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης και κατασκευής δικτύων ακαθάρτων και αγωγών μεταφορών σε Σπάτα – Αρτέμιδα, Πικέρμι, Ντράφι, Αγ. Σπυρίδωνα, Διώνη και Ραφήνα-Πικέρμι και ολοκληρώθηκε η μελέτη για τη συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία, διάθεση και επαναχρησιμοποίηση των αστικών λυμάτων των Δήμου Σαρωνικού και Αγίας Μαρίνας του Δήμου Κρωπίας.

    Ο επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ εκτίμησε μιλώντας στους μετόχους ότι νέο ΕΣΠΑ θα ευνοήσει την επιχείρηση νερού, καθώς προκρίνει έργα περιβάλλοντος και ψηφιακής ανάπτυξης.



    ΣΧΟΛΙΑ