• Business

    Εντυπωσιακή ανάπτυξη για την εταιρεία ICT Bewise


    Αισιόδοξα μηνύματα εξέπεμψε χθες η νεοφυής εταιρεία παροχής υπηρεσιών ICT (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών) Bewise.

    Ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2018 από έμπειρα στελέχη στο χώρο της Πληροφορικής, τα περισσότερα με εργασιακή εμπειρία και από το εξωτερικό. Όταν ξεκίνησε απασχολούσε 4 άτομα, τώρα 26, ενώ στο τέλος του έτους εκτιμά ότι θα φθάσει τους 40 εργαζόμενους. Το τριετές επενδυτικό της πλάνο είναι ύψους 3 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι στη λήξη του το 80% της δραστηριότητάς της να προέρχεται από το εξωτερικό.

    «Δεν υπάρχει αλλού τόσο μεγάλη συγκέντρωση ταλέντων», σημείωσε ο ιδρυτής της Χρήστος Μάγκος, εξηγώντας ότι αυτό που τον ώθησε να ξεκινήσει την εν λόγω εταιρεία είναι τα ταλαντούχα στελέχη που διαθέτει η Ελλάδα.

    Στη χρηματοδότηση και το μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχουν οι Χρήστος Μάγκος και Γιάννης Σαρρής από την εταιρεία Interunity, ενώ διευθύνων σύμβουλός της είναι ο Μενέλαος Μακρυγιάννης.

    Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της είναι της τάξεως των 400 χιλ. ευρώ και ο εκτιμώμενος τζίρος της για το σύνολο της τρέχουσας χρονιάς 2,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,4 εκατ. θα προέλθει από υπηρεσίες. Το έργα του δημοσίου δεν αποτελούν στόχο της, αντίθετα συμμετέχει σε διαγωνισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα στελέχη της σημειώνουν ότι από το πρώτο έτος θα εμφανίσει κερδοφορία.

    Στους πρώτους μήνες λειτουργίας η εταιρεία έχει υλοποιήσει 124 έργα, σε 69 πελάτες και σε κλάδους όπως retail, finance και Shipping. Αυτή την στιγμή παραδίδει 15 νέα έργα. Ενδεικτικά ονόματα πελατών είναι οι εταιρείες, Metro AEBE, Olympia Group, Alumil, Γιώτης, ΝΕΑ ΟΔΟΣ, LAPIN HOUSE, Εκδόσεις Ψυχογιός, PUBLIC, Sunlight και ZENIΘ.

    Το προφίλ της συνοψίζεται ως εξής: «ICT services boutique». Παρέχει δηλαδή λύσεις στο φάσμα του ICT, με στόχευση την ποιότητα των υπηρεσιών και στην tailor – made λύση για τον πελάτη. Συγκεκριμέναηεταιρείαπαρέχειλύσειςσε5 βασικάπεδία: Collaboration, Business Software, Cybersecurity, Cloud & IT Infrastructure καιManaged Services.

    Σύμφωνα με τον κ. Μακρυγιάννη αυτό που την διαφοροποιεί είναι η επιμονή στην ανάλυση των αναγκών της κάθε επιχείρησης πριν την υλοποίηση κάθε έργου.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με την γενικότερη πορεία της αγοράς ο γενικός διευθυντής λειτουργιών (υπεύθυνος και για τα χρηματοοικονομικά) Κωνσταντίνος Τζαβάρας εκτίμησε ότι «βρισκόμαστε σε μια φάση που μόνον καλύτερα γίνεται να πάμε».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιβεβαίωση του mononews: Στα 527,7 εκατ. ευρώ οι προσφορές για το ομόλογο της Aegean

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον δικό της «Μεγάλο Αδελφό» δημιουργεί και επίσημα η Κυβέρνηση! Τι θα παρακολουθεί στο Internet

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Οικονόμου: Ο εφοπλιστής επενδύει 350 εκατ. δολάρια σε scrubbers



    ΣΧΟΛΙΑ