ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπουργείο Εξωτερικών: Καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση με θαλάσσιο drone κατά του εμπορικού πλοίου του Νικόλα Πατέρα
“Παρακολουθούμε επισταμένως τη λειτουργία της Μονάδας 5 του πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι και την κατάσταση με το νέο καύσιμο. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν ενδείξεις προβλημάτων”, δήλωσε σήμερα ο Τσάνκο Μπατσίσκι, πρόεδρος της Βουλγαρικής Πυρηνικής Ρυθμιστικής Αρχής κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 50ής επετείου από την έναρξη λειτουργίας της πρώτης μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας του πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι.
Ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Κρασιμίρ Νένοφ επιβεβαίωσε επίσης ότι τα συστήματα του πυρηνικού σταθμού λειτουργούν με ασφάλεια και εντός των παραμέτρων, προσθέτοντας ότι το σχέδιο για τις νέες δυναμικότητες του εργοστασίου έχει την πλήρη υποστήριξη σε δημόσιο και πολιτικό επίπεδο.
Τον Μάιο, σε εφαρμογή του προγράμματός του για τη διαφοροποίηση του πυρηνικού καυσίμου του, το Κοζλοντούι υπέγραψε σύμβαση με την Westinghouse Electric Sweden AB για την προμήθεια καυσίμου για τη Μονάδα 5.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Ισραήλ: Ο υπουργός Άμυνας θέλει να χρησιμοποιηθεί «όλη η ισχύς» στη Δυτική Όχθη
Attica Bank: Στις 12 Σεπτεμβρίου η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- F1 Μεξικό: Ταχύτερος ο Λεκλέρκ στα ελεύθερα
- Pizza Fan: Πώς θα πληρωθούν οι 2.500 εργαζόμενοι – Το σχέδιο επαναλειτουργίας και οι καταγγελίες για υποδηλωμένη εργασία και «μαύρους» μισθούς
- Αποστολάκη και άρθρο 23: πολλή καταγγελία, λίγη αριθμητική
- ACS: Γιατί δεν έκλεισε το deal με τους Γερμανούς και γιατί ο Φέσσας βγαίνει κερδισμένος
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.