ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, σε συνέντευξη του το πρωί της Παρασκευής δήλωσε πως «δεν θεωρούμε ότι η τιμή αυτή που διαμορφώθηκε τον Αύγουστο βγαίνει για τα νοικοκυριά χωρίς μία μικρή ενίσχυση», προαναγγέλλοντας την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος και τον μήνα Σεπτέμβριο.
Συγκεκριμένα τόνισε πως η κυβέρνηση είναι πιο κοντά «στο να πάμε σε επιδότηση» και πρόσθεσε πως «εμείς έχουμε τους πόρους από την φορολογία που βάλαμε και εξετάζεται η επιδότηση και τον Σεπτέμβριο μέχρι να υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών. Περιμένουμε να δούμε βέβαια και τις τελικές δηλώσεις των παρόχων».
«Ο σκοπός είναι να είμαστε λίγο κάτω από τα 15 λεπτά»
Τα νέα πράσινα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν από τους παρόχους το αργότερο ως την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, ενώ τον προηγούμενο μήνα οι επιδοτήσεις ήταν περίπου 1,6 λεπτά για να μείνουν τα τιμολόγια εκεί γύρω στα 15 λεπτά η κιλοβατώρα. «Ο σκοπός είναι να είμαστε λίγο κάτω από τα 15 λεπτά», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.
Όπως σημείωσε ωστόσο «θα είναι στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο μήνα έτσι ώστε να κρατηθούν και οι τιμές σταθερές. Από εκεί και πέρα η ελπίδα μου είναι, παρά κάποια ανησυχητικά που σας είπα, η σημαντική πτώση της ζήτησης, γιατί το φθινόπωρο πάμε από τα 7,5 με 10 στα 5 με 6, να έχουμε αποκλιμάκωση λόγω της φυσιολογικής ζήτησης της εποχής και λόγω της εισόδου των νέων ανανεώσιμων πηγών».
Οι παράγοντες ανησυχίας
«Από εκεί και πέρα πέφτει η ζήτηση το φθινόπωρο. Υπάρχουν δύο παράγοντες που είναι παράγοντες ανησυχίας. Ο ένας παράγων το σχέδιο καταστροφής των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας το οποίο υλοποιεί η Ρωσία ως μέθοδο πολέμου. Αυτή η μέθοδος πολέμου που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε ο κ. Σκυλακάκης.
Διαβάστε επίσης:
Νομοσχέδιο ΥΠΕΝ: Μπαταρίες χωρίς ταρίφες, πλωτά φωτοβολταϊκά και προώθηση των υβριδικών έργων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Kavita Patel (Roche): Η καινοτομία σε «σημείο θραύσης» – Η επιστροφή του 76% των εσόδων κάνει το περιβάλλον ασφυκτικό
- Κωνσταντίνος Κροντηράς: Το οινοποιείο στην Αργεντινή και στο Μαρούσι και η Roxana Shipping με τα 12 πλοία
- Τσαβδαρίδης (υφ. Ανάπτυξης) στο mononews: Το σχέδιό μας για τις επιπτώσεις του πολέμου – Τι θα κάνουμε με φόρο στα καύσιμα και στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων
- Maison Valentino: Η σύγκρουση Απόλλωνα και Διονύσου στο πεδίο του μπαρόκ δίνει πνοή στη νέα συλλογή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.