• Ενέργεια

    Σε «θολά νερά» ο TAP – Καθυστερήσεις, δικαστική διαμάχη και αντιδράσεις

    • NewsRoom


    Στο κενό πέφτουν εδώ και έναν περίπου χρόνο  οι προσπάθειες για την ολοκλήρωση του έργου όδευσης του αγωγού TAP, καθώς υπάρχει εμπλοκή που αφορά σε αντιδράσεις τοπικών παραγόντων.

    Και ενώ έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 340 χιλιόμετρα του αγωγού, στην Καβάλα και στην Τενάγη Φιλίππων, οι εργασίες όδευσης για μια έκταση 10 χλμ. έχουν διακοπεί λόγω αντιδράσεων.

    «Πρωταγωνιστές» είναι μέλη τοπικής αγροτικής ένωσης εναντιώθηκαν στην ολοκλήρωση του έργου κι έτσι αρχικά τα 10 αυτά χιλιόμετρα «προσπελάστηκαν» και προς το παρόν δεν έχει βρεθεί λύση στο ζήτημα.

    Το θέμα αποτελεί πονοκέφαλο για το υπουργείο Ενέργειας καθώς η αρμόδια Κοινοπραξία έχει πληροφορήσει πως το έργο θα πρέπει να ξεκινήσει στην Τενάγη Φιλίππων το πρώτο τρίμηνο του 2018, για να μη βγει εκτός χρονοδιαγράμματος.

    Αξίζει να σημειωθεί πως τον Ιανουάριο έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση στο ΣτΕ προσφυγών που έχουν κατατεθεί κατά του έργου.

    Ο τοπικός Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Καβάλας  ζητεί την αλλαγή πλάνου, υποστηρίζοντας  ότι ο αγωγός διέρχεται από γη υψηλής παραγωγικότητας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολική επένδυση, εντός και εκτός συνόρων φτάνει τα 40 δισ. δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτις 8 Ιανουαρίου η σύμβαση παραχώρησης του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Χαμένοι» στον ΕΝΦΙΑ: Ποιοι ωφελούνται και ποιοι βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Απώλειες 1,9 δις στον εορταστικό τζίρο της τελευταίας 7ετίας



    ΣΧΟΛΙΑ