Ενέργεια

Ρωσική πρεσβεία: Δεν φταίει η Ρωσία για τις υψηλές τιμές φυσικού αερίου

  • NewsRoom
Αυξημένη ροή φυσικού αερίου προς τη Γερμανία


Δεν οφείλεται στη Ρωσία η εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου αλλά στις ΗΠΑ που μείωσαν τις ποσότητες LNG, λένε με δημοσίευση στη σελίδα της ρωσικής πρεσβείας στο Facebook.
To ποστ που δημοσιεύτηκε χθες βράδυ αναφέρει τα εξής:
“Οι Αμερικανοί και κάποιοι άλλοι πάντα ζητούσαν την αποσύνδεση της ΕΕ από το ρωσικό φυσικό αέριο. Τώρα, παραδόξως, κατηγορούν τη Gazprom ότι δήθεν προμηθεύει ύποπτα μικρές ποσότητες στην Ευρώπη και προκαλεί την εκρηκτική άνοδο τιμών.
Οι Αμερικανοί αποσιωπούν το γεγονός ότι οι προμήθειες του LNG τους στην Ελλάδα έχουν μειωθεί δραματικά (στη Ρεβυθούσα έπεσαν κατά 41%).
Η Gazprom, ως πυλώνας της ενεργειακής σταθερότητας της ηπείρου μας, καλύπτει αυτό το κενό. Το 2021 οι εξαγωγές του ρωσικού φυσικού αερίου βρίσκονται στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία, αύξηση κατά 15%. Π.χ., στη Γερμανία +33%, Σερβία +125%, Βουλγαρία +53%, Ελλάδα +11%. Η εταιρία τηρεί όλες τις δεσμεύσεις της και κάνει και παραπάνω.
Οι κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας για υψηλές τιμές αερίου είναι προπαγανδιστικές και μάλλον έχουν στόχο τα αποκρυφτούν τα πραγματικά αίτια της κρίσης”.
Διαβάστε επίσηςΣΧΟΛΙΑ