• Ενέργεια

    Πετρέλαιο: Ο OPEC+ διατηρεί αμετάβλητη την παραγωγή

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Σταθερή αποφάσισε να διατηρήσει, όπως ήταν αναμενόμενο, την παραγωγή πετρελαίου ο OPEC+, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

    Η υπουργική επιτροπή για τον έλεγχο της αγοράς που συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα φαίνεται πως επιθυμεί να έχει πιο καθαρές ενδείξεις σχετικά με την πορεία της αγοράς.

    Τα κράτη μέλη του OPEC+ είχαν συμφωνήσει να μειώσουν την παραγωγή, ωστόσο τα στοιχεία έδειξαν ότι αντλήθηκαν 29 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Δεκέμβριο, αυξημένα κατά 120 χιλιάδες βαρέλια ανά ημέρα σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, όταν και το καρτέλ είχε προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

    Η Κίνα, η οποία προχωρά σε άρση των περιορισμών της για τη Covid-19, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο της οικονομικής δραστηριότητας και αύξηση της ζήτησης πετρελαίου. Παράλληλα, η  απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα διυλισμένα προϊόντα του ρωσικού πετρελαίου, που μπαίνει σε ισχύ στις αρχές του Φεβρουαρίου, ενδέχεται να φέρει νέα δεδομένα, κυρίως γύρω από το ντίζελ.

    Οι τιμές του πετρελαίου κινούνται αυτή την ώρα ελαφρά ανοδικά, με το WTI Μαρτίου να σημειώνει άνοδο 0,4% στα 79,17 δολάρια το βαρέλι και το Brent Απριλίου οριακά κέρδη 0,01% στα 85,47 δολάρια το βαρέλι.

    Η αγορά αναμένει επίσης με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις της FED, αργότερα μέσα στην ημέρα, για πιθανές ενδείξεις γύρω από την συνέχιση της πολιτικής σύσφιξης που ακολουθεί.

    Διαβάστε επίσης

    ΕΛΣΤΑΤ: Στο 11,6% η ανεργία στην Ελλάδα τον μήνα Δεκέμβριο

    ΔΕΣΦΑ: Ισχυρό ενδιαφέρον για τα slots στη Ρεβυθούσα μέχρι το 2027

    Βαγγέλης Μαρινάκης: H Capital-Executive Ship Management παρέλαβε το containership Itajai Express



    ΣΧΟΛΙΑ