ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ελλάδας θα ολοκληρωθεί στα τέλη του Ιουνίου, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επιθεώρησης της κατασκευής του διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας -Βουλγαρίας από το χωριό Μάλκο Καντιέβο κοντά στην πόλη Στάρα Ζαγόρα, στη νότια Βουλγαρία, μαζί με τον υπουργό Ενέργειας.
Σύμφωνα με τον Πέτκοφ, οι εργασίες του έργου τους τελευταίους τρεις μήνες προχώρησαν όσο όλο το προηγούμενο έτος. Επισήμανε ότι έχει πολύ καλή επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οι αγωγοί έχουν τοποθετηθεί, και το φυσικό αέριο θα ρέει την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας Νικολάι Νικόλοφ. Η επενδυτική απόφαση για το έργο υιοθετήθηκε το 2015. Το έργο υλοποιείται από την κοινοπραξία IGB, στην οποία το βουλγαρικό κράτος, μέσω της εταιρίας συμμετοχών Bulgarian Energy Holding, και η ελληνοϊταλική εταιρία IGI Poseidon συμμετέχουν με ίσα μερίδια. Σύμφωνα με τον υπουργό Νικόλοφ, υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί η χωρητικότητα από τρία σε πέντε δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, δεδομένης της επικείμενης έναρξης λειτουργίας του σχεδιαζόμενου τερματικού σταθμού στην Αλεξανδρούπολη, όπου το βουλγαρικό κράτος ήδη κατέχει μερίδιο 20%.
Ο Κίριλ Πέτκοφ υπογράμμισε τη σημασία του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας για τη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου.
Διαβάστε επίσης
Αγωγός TAP: Επίσπευση του διπλασιασμού της μεταφορικής ικανότητας φυσικού αερίου
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίνει την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών στην Italgas
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γεραπετρίτης: Υπό οποιαδήποτε συνθήκη, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων
- Από την άμμο στο παρκέ: Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης φωτογραφίζεται φέρνοντας πίσω την πρώτη έκδοση HeatGear® – Baselayer της Under Armour
- Προφυλακιστέος ο 57χρονος για επτά εμπρησμούς στη δυτική Λέσβο
- Χρηματιστήριο: Άλμα 6,21% στην Alpha Bank ενόψει του rebalancing – Κέρδη άνω του 3% για Metlen και Elvalhalcor
