Το ουκρανικό δίκτυο ενέργειας Ukrenergo ανήγγειλε ότι αρχίζει έκτακτες διακοπές παροχής ρεύματος σε ορισμένους καταναλωτές σε επτά περιφέρειες της Ουκρανίας εν μέσω θερμοκρασιών ρεκόρ και λόγω βλάβης εξοπλισμού σε μια από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το δίκτυο.
Οι ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα οχήματα (drones) στον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας έχουν ενταθεί από την άνοιξη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές και το Κίεβο να αναγκαστεί να αρχίσει σε μεγάλη κλίμακα εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Απόψε υπήρξε βλάβη εξοπλισμού σε μια από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις. Το έλλειμμα ενέργειας στο σύστημα αυξήθηκε», αναφέρει η Ukrenergo σε ανάρτησή της στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.
Η εταιρεία, όπως προσθέτει, έδωσε εντολή για έκτακτες διακοπές ρεύματος στις περιφέρειες Χάρκοβο, Σούμι, Πολτάβα, Ζαπορίζια, Ντονέτσκ, Ντνιπροπετρόφσκ και Κιροβοχράντ.
Διαβάστε επίσης:
ΕΚΤ: Αυξάνεται μετά από 2 χρόνια η ζήτηση για καταναλωτικά δάνεια στην Ευρωζώνη
ΤτΕ: Θα αυξηθεί η ζήτηση δανείων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Ο κόσμος έχει «υποχρέωση» να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα
- Γκίντεον Σάαρ: Ο κόσμος έχει «υποχρέωση» να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα
- (ΥΠΕΞ) Γερμανίας: Απορρίπτει τους ρωσικούς ισχυρισμούς για διώξεις σε ανταποκριτές ρωσικών κρατικών ΜΜΕ
- Γιάννης και Δήμητρα Κούστα: Εμφάνιση-έκπληξη από τον Έλτον Τζον στο πάρτι του John Junior Coustas στο Κάπρι
