• Ενέργεια

    OPEC+: Καταρχήν συμφωνία για πρόσθετες περικοπές κατά 1 εκατ. βαρέλια

    • NewsRoom
    Haitham al-Ghais, γγ του OPEC

    Haitham al-Ghais, γγ του OPEC


    Τα μέλη του ΟPEC+ συμφώνησαν σε πρόσθετες περικοπές στην προσφορά πετρελαίου κατά 1. εκατ. βαρέλια ημερησίως σε μία προκαταρκτική συμφωνία.

    Τα μέλη συμφώνησαν επί της αρχής και τώρα η πρόταση αναμένεται να ψηφιστεί στη συνεδρίαση.

    Η Σαουδική Αραβία, η οποία έχει προβεί σε πρόσθετη εθελοντική μείωση κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως από τον Ιούλιο, πίεζε τα μέλη του Οργανισμού και τους συμμάχους του να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια μετά την πτώση των τιμών του αργού κατά περισσότερο από 10% από το υψηλό τους τον Σεπτέμβριο.

    Μια νέα περικοπή του ΟΠΕΚ+ σε επίπεδο ομάδας κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι μόνο η μισή σε πραγματικούς όρους, δήλωσε η Amrita Sen, διευθύντρια ερευνών στη συμβουλευτική εταιρεία Energy Aspects  τηλεόραση του Bloomberg πριν από τη συνάντηση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένες χώρες αντλούν ήδη κάτω από τους στόχους τους, ανέφερε

    Δεν ήταν άμεσα σαφές πώς θα κατανεμηθούν οι περικοπές μεταξύ των μελών, ούτε πώς θα συνυπολογιστεί η περικοπή των εξαγωγών της Ρωσίας κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα στα νέα συνολικά ποσά.

    Οι προοπτικές για το πετρέλαιο έχουν αποδυναμωθεί τους τελευταίους δύο μήνες εν μέσω αφθονίας προμηθειών και φόβων για παγκόσμια ύφεση.

    Διαβάστε επίσης:

    Λογαριασμοί ρεύματος: Στα 25€/MWh η επιδότηση Δεκεμβρίου – Τα νέα μέτρα στήριξης

    FT: Πώς η ελληνική Energean κρατά αναμμένα τα φώτα στο Ισραήλ

    Κομισιόν για διασυνδέσεις: Με 6 δισ. ευρώ ετήσιες επενδύσεις μειώνεται το κόστος ενέργειας 9 δισ. το χρόνο



    ΣΧΟΛΙΑ