• Ενέργεια

    Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Market Test της Mediterranean Gas για το ΑRGO FSRU στον Βόλο

    • NewsRoom

    FSRU «ΑΡΓΩ» στον Βόλο


    Ολοκληρώθηκε, στις 19 Δεκεμβρίου 2022, η πρώτη φάση του Market Test για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και δέσμευση δυναμικότητας στον τερματικό σταθμό ΑRGO FSRU στο Βόλο και το έργο θα προχωρήσει σύντομα στην επόμενη δεσμευτική φάση.

    Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Mediterranean Gas, στην οποία σημειώνονται ακόμη τα εξής: Εκδήλωση ενδιαφέροντος υπέβαλαν ελληνικές και διεθνείς εταιρείες, με το οποίο υπερκαλύφθηκε η συνολική δυναμικότητα του τερματικού σταθμού, ενώ οι ποσότητες που δηλώθηκαν είναι για περίοδο έως και 25 έτη. Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν και η ζήτηση για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στον τερματικό σταθμό.

    Πρόκειται, σημειώνει η εταιρία, για ένα στρατηγικό και εμβληματικό έργο που αναπτύσσεται για να συμβάλει στις ενεργειακές ανάγκες της χώρας, αλλά και να αυξήσει την ικανότητα εισαγωγής και αποθήκευσης σε όλες τις βαλκανικές χώρες και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το νέο τερματικό τοποθετημένο στην καρδιά της Μεσογείου και στο κέντρο του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου, θα υποστηρίξει την ενεργειακή ασφάλεια και διαφοροποίηση της χώρας.

    Η δυναμικότητα επαναεριοποίησης του ARGO θα ανέρχεται σε 5,2 bcm φυσικού αερίου ετησίως. Βρίσκεται στην καρδιά της Ελλάδας, στη μέση του ΕΣMΦΑ, προσφέροντας υψηλή πίεση για τη σωστή λειτουργία και βιωσιμότητα του Εθνικού Συστήματος και ευελιξία στους χρήστες του τερματικού, καθώς και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών.

    Το ARGO FSRU θα είναι η νέα ενεργειακή πύλη για την Ελλάδα και την Ευρώπη, κατατάσσοντας τον Βόλο και την Κεντρική Ελλάδα στον ενεργειακό χάρτη της χώρας, αλλά και της Ευρώπης.

    Η διαδικασία της πρώτης φάσης του Market Test διεξήχθη υπό την εποπτεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Το έργο θα προχωρήσει σύντομα στην επόμενη δεσμευτική φάση.

     

    Διαβάστε επίσης:

    ΤΙΤΑΝ: Δύο νέοι τύποι τσιμέντου ενισχύουν τη γκάμα προϊόντων και λύσεων χαμηλότερου αποτυπώματος άνθρακα



    ΣΧΟΛΙΑ