• Ενέργεια

    Ο ΔΕΣΦΑ παίρνει τα ηνία στις εισαγωγές LNG – Δυνατά στο παιχνίδι και η Αλγερία

    • NewsRoom
    σταθμός εξαγωγής LNG

    σταθμός εξαγωγής LNG


    Στο Διαχειριστή του Συστήματος Φυσικού Αερίου, τον ΔΕΣΦΑ, αναθέτει η κυβέρνηση την απόλυτη ρύθμιση όλων των φορτίων LNG που φέρνουν οι ιδιώτες και ξεφορτώνουν στη Ρεβυθούσα.

    Η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων που συνεδριάζει και πάλι σήμερα θα «ανακηρύξει» τον ΔΕΣΦΑ κυρίαρχο της κεντρικής διαχείρισης φυσικού αερίου

    Στην εντεινόμενη πολεμική και ενεργειακή κρίση είναι ανάγκη να παραμείνουν στο φουλ γεμάτες οι δεξαμενές της Ρεβυθούσας και να ξοδεύουμε το, αέριο από τους αγωγούς.

    Έτοιμη να στείλει περισσότερο αέριο προς την Ελλάδα είναι η Αλγερία, σύμφωνα με επικοινωνία που είχαν ελληνικοί ενεργειακοί κύκλοι χθες με το Αλγέρι.

    Οι ανάγκες σε LNG για το Μάρτιο έχουν καλυφθεί πλήρως μέσα από τα τέσσερα πλοία (δύο της Elpedison, ένα της Mytilineos και ένα της ΔΕΠΑ) που θα έρθουν στη Ρεβυθούσα, συν τη δυνατότητα παραγγελιών νέων φορτίων εφόσον απαιτηθεί.

    Η Ελλάδα θεωρείται μέχρι στιγμής θωρακισμένη, καθώς ο Turkstream, μέσω του οποίου προμηθεύεται ποσότητες αερίου, περνάει από τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά παρόλα αυτά οι τιμές του φυσικού αερίου εκτοξεύτηκαν.

    Ο αποκλεισμός ορισμένων ρωσικών τραπεζών από το σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών SWIFT, θα φέρει καθυστέρηση συνολικά στις διαδικασίες, ωστόσο, δε διαφαίνεται ότι θα αποτελέσει το μείζον πρόβλημα. Χαρακτηριστικό επίσης ότι η τράπεζα της Gazprom εξαιρέθηκε από τον αποκλεισμό με επιμονή του Βερολίνου, για όσους εννοούν τι σημαίνει αυτό.

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΕΣΦΑ: Δεν διέρχεται από την Ουκρανία ο αγωγός που τροφοδοτεί την Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ