• Ενέργεια

    Μετά τις συνομιλίες Πούτιν – Σι η Gazprom πήρε εντολή να “τρέξει” τον νέο αγωγό “Power of Siberia 2”

    Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ

    Αλεξάντερ Νόβακ


    Την εντολή να διασφαλίσει ότι η σύμβαση για τον αγωγό Power of Siberia 2 για την παράδοση ρωσικού φυσικού αερίου στην Κίνα μέσω Μογγολίας θα εγκριθεί το συντομότερο δυνατόν έλαβε η Gazprom, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ρώσου αντιπροέδρου της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ.

    Όπως ανέφερε το Interfax, κατά τις συνομιλίες του με τον Κινέζο πρόεδρο ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία, η Κίνα και η Μογγολία έχουν ολοκληρώσει όλες τις συμφωνίες για τον προγραμματισθέντα αγωγό Power of Siberia 2, ο οποίος θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Κίνα και ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου στο Πεκίνο. Είπε επίσης ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να βοηθήσει τις κινεζικές επιχειρήσεις να αντικαταστήσουν τις δυτικές εταιρείες που έχουν εγκαταλείψει τη Ρωσία λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

    Ο Power of Siberia 2 θα παραδίδει 50 δισ. κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου ετησίως από τη Ρωσία στην Κίνα μέσω Μογγολίας. Η Μόσχα έριξε την ιδέα πριν από πολλά χρόνια, αλλά πλέον επείγεται καθώς η Ρωσία στρέφεται προς την Κίνα για να αντικαταστήσει την Ευρώπη ως τον κύριο πελάτη φυσικού αερίου.

    Διαβάστε επίσης:
    ΔΕΠΑ Υποδομών: Θα ξεπεράσουν τα 750 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις από τους Διαχειριστές έως το 2027



    ΣΧΟΛΙΑ