Ενέργεια

Μεγαλόπολη: Προχωρά η κατασκευή του δικτύου διανομής φυσικού αερίου

  • NewsRoom
Αυξημένη ροή φυσικού αερίου προς τη Γερμανία


Στο τέλος του φθινοπώρου θα μπορεί να τροφοδοτηθεί με αέριο σημαντικό μέρος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στη Μεγαλόπολη, αναφέρει η εταιρεία HENGAS, που έχει αναλάβει την κατασκευή των δικτύων στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, έχουν κατασκευαστεί 1,8 χιλιόμετρα δικτύου μέσης πίεσης, 6 χλμ δικτύου χαμηλής πίεσης και 250 παροχές για την τροφοδότηση 500 τελικών καταναλωτών.

Προσθέτει ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έκδοση πρόσκλησης στο ΕΣΠΑ για την επιδότηση του κόστους αντικατάστασης των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης και κατασκευής των εσωτερικών εγκαταστάσεων που προβλεπόταν στις πρόνοιες της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της απολιγνιτοποίησης στη Μεγαλόπολη.

Μέσω της χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση για τους καταναλωτές που θα συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Ο σχεδιασμός της HENGAS προβλέπει την κάλυψη του 100% της πόλης της Μεγαλόπολης από το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου μέχρι τον Οκτώβριο του 2022.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της HENGAS, για την Τρίπολη, την Κόρινθο και τη Μεγαλόπολη φθάνει στα 30 εκατ. ευρώ.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα εκκινήσει η κατασκευή του δικτύου διανομής στην Τρίπολη, ενώ ολοκληρώνονται οι τελευταίες διεργασίες για να προκηρυχθούν οι σχετικοί διαγωνισμοί και για την πόλη της Κορίνθου.

Διαβάστε επίσης

Βρετανία: Αισιοδοξία για τον εφοδιασμό της χώρας με φυσικό αέριο

Το παιχνίδι της Μόσχας με το φυσικό αέριο – Ο ρόλος του Nord Stream 2ΣΧΟΛΙΑ