ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
La Repubblica: Σε θετική πορεία η ελληνική οικονομία – Ένα δισ. ευρώ για οικονομικές ελαφρύνσεις υπέρ των νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα
Η ιταλική κυβέρνηση προσπαθεί να λάβει μέτρα για εξοικονόμηση ενέργειας, ώστε να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει τον χειμώνα με όσο γίνεται λιγότερες αρνητικές συνέπειες.
Μετά τις οδηγίες του υπουργείου περιβαλλοντικής μετάβασης, για μείωση κατά έναν βαθμό της θερμοκρασίας των καλοριφέρ, αποσαφηνίστηκε ότι φέτος στις βιομηχανίες η θερμοκρασία των καλοριφέρ δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 17 βαθμούς και στα σπίτια τους 19. Όπως συνέβη έως τώρα και με τα κλιματιστικά, όμως, θα υπάρξει, «ανοχή» για παρεκκλίσεις μέχρι και δύο βαθμών.
Παράλληλα, η κυβέρνηση Ντράγκι πρόκειται να δώσει και χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, μεταξύ των κυριότερων θα είναι το να βάζουν πλυντήριο μόνον όταν έχει γεμίσει με ρούχα, να βγάζουν από την πρίζα τις οικιακές συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιούν και να μην σπαταλούν άσκοπα χρόνο κάτω από το ντους.
Όσο για το μαγείρεμα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η κυβέρνηση της Ρώμης θα συμβουλεύσει τους πολίτες να κατεβάζουν τη φωτιά μόλις βράσει το νερό για τα μακαρόνια και να περιορίσουν, κατά το δυνατόν, τη χρήση του φούρνου.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο του ομίλου Μπερλουσκόνι, τέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι έχει εξασφαλίσει την αναγκαία οικονομική κάλυψη για τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τα οποία φέρονται να αγγίζουν τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να προστεθούν στο πακέτο μέτρων άλλα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, από τις εισπράξεις φόρων του Αυγούστου.
Διαβάστε επίσης
Η Γαλλία επανενεργοποιεί αγωγό για να στέλνει αέριο στην Γερμανία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- H πρόταση βόμβα Σαμαρά στον Κ.Μ., το… dabate στο Πεντάγωνο, ο Greg και ο «γαλάζιος» γάμος και ο καβγάς για ένα SMS
- Jumbo: Ελκυστικό προφίλ ρίσκου/απόδοσης και νέα τιμή – στόχο στα 34,07 ευρώ ανά μετοχή
- Αποκάλυψη: Ελληνικό Fund «σηκώνει» 250 εκατ. δολ. για αθλητικές business – Τι συμβαίνει με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός
- Χρέη πτωχευμένης εταιρείας: Πότε απαλλάσσεται ο CEO και πώς να εξασφαλίσει ότι δεν θα ευθύνεται