• Ενέργεια

    Κώστας Σκρέκας: Τον Οκτώβριο το θεσμικό πλαίσιο για την αποθήκευση ενέργειας

    Πέφτουν οι υπογραφές για τον αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας - Βόρειας Μακεδονίας

    Κώστας Σκρέκας, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας


    Στις δράσεις και τις παρεμβάσεις του υπουργείου Ενέργειας, για την αξιοποίηση της ευκαιρίας που δημιουργεί η ενεργειακή μετάβαση, αναφέρθηκε πριν από λίγο μιλώντας στο Ελληνογερμανικό Φόρουμ, ο υπουργός Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας. Τόνισε ότι η κλιματική κρίση έχει έντονο αποτύπωμα στην καθημερινότητά μας, αυξάνοντας τις τιμές των αγροτικών προϊόντων που προκαλεί η αυξημένη συχνότητα των ακραίων φαινομένων.

    Όπως είπε στο τέλος Οκτωβρίου, θα έχει ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο για την αποθήκευση ενέργειας, ενώ το επόμενο διάστημα προχωρούν οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας των ΑΠΕ και για τα off shore αιολικά πάρκα.

    Σχετικά με το στόχο μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου κατά 55% ως το 2030 αναφέρθηκε σε στις στοχευμένες παρεμβάσεις του υπουργείου για την αναβάθμιση των κτηρίων για τις οποίες συνολικά  θα χρησιμοποιηθούν 4 δισ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και τη μόχλευση που θα δημιουργήσουν. Ο στόχος όπως είπε, είναι να έχουν αναβαθμιστεί 600.000 κτήρια μέχρι το 2030.

    Για την ηλεκτροκίνηση, σημείωσε ότι θα επενδυθούν 220 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη σταθμών φόρτισης.

    Υπενθύμισε ότι μέχρι το 2030 θα πραγματοποιηθούν 44 δισ. για την ενεργειακή μετάβαση από τα οποία τα 9 δισ. ευρώ θα αφορούν τις ΑΠΕ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ