Ενέργεια

Κώστας Σκρέκας: Λιγότερα από 1.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα – Τι είπε για το ενδεχόμενο αποζημιώσεων

  • NewsRoom
Κώστας Σκρέκας: Επιδότηση 30% με 50% για απόσυρση έως 3 ηλεκτρικών συσκευών σε 200.000 νοικοκυριά

Κώστας Σκρέκας


Περίπου 1.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα, όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, εκτιμώντας πως η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί παντού μέχρι το μεσημέρι.

«Η αντιμετώπιση βλαβών από τον ΔΕΔΔΗΕ έχει γίνει πολύ καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά. Από τις 200.000 παροχές που ήταν εκτός ηλεκτροδότηση στην κορύφωση του φαινομένου έχουμε πέσει, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, σε λιγότερα από 1.000 νοικοκυριά» ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

Ο υπουργός Ενέργειας παραδέχθηκε ότι η ταλαιπωρία είναι πολύ μεγάλη για τους ανθρώπους αυτούς και πρόσθεσε πως μέχρι το μεσημέρι το πρόβλημα θα έχει λυθεί παντού.

Υποστήριξε ακόμη πως «τα πράγματα δεν είναι τόσο ακραία όσο περιγράφονται». «Ο συντονισμός μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και Δήμων ήταν καλός, γι΄ αυτό και μέσα σε 48 ώρες αντιμετωπίστηκε το 95% των βλαβών» είπε. Θύμισε ακόμη πως την προηγούμενη χρονιά είχαν μείνει πάνω από 24 ώρες οι Σποράδες χωρίς ρεύμα, ενώ «φέτος έμειναν μόνο λίγες ώρες, γιατί είχαμε καλύτερη κατανομή των δυνάμεων». «Στην Εύβοια είχαν μείνει χωρίς ρεύμα πολλά χωριά, αλλά γρήγορα αποκαταστάθηκε σε πολλές περιοχές η ηλεκτροδότηση. Πέρσι στην βόρεια Αττική είχαμε τεράστιο πρόβλημα, φέτος είχαμε ελάχιστες διακοπές» παρατήρησε.

Σχετικά με τις αποζημιώσεις σε πολίτες είπε πως «έχουμε δύο κατηγορίες προβλημάτων». Η πρώτη όπως είπε, αφορά ηλεκτρικές συσκευές που μπορεί να έχουν καταστραφεί από τις μεταβολές στην τάση, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ προσπαθεί να διορθώσει τις βλάβες και σε αυτήν η διαδικασία είναι απλή και η αποζημίωση είναι άμεση. Στη δεύτερη, «εξετάζουμε να δούμε αν θα μπορούμε να αποζημιώσουμε αυτούς που έχουν ταλαιπωρηθεί από την διακοπή ηλεκτροδότησης», είπε.

Σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων που για 3η ή 4η ημέρα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ο κ .Σκρέκας είπε πως «χθες βράδυ στην Νέα Πεντέλη είχαν όλα τα σπίτια ρεύμα, εκτός από δύο, και δόθηκε ρεύμα τα μεσάνυχτα». «Έχουμε πρόβλημα στην οδό Κιλκίς στο Χαλάνδρι, έχουμε πρόβλημα σε σπίτια στην Αγία Παρασκευή, Χολαργό και Παπάγου. Στον Νότιο Τομέα έχουμε προβλήματα σε Άλιμο και Γλυφάδα και έχουμε και πολλές περιπτώσεις στα Μεσόγεια. Έχουμε συνεννόηση με τους Δήμους, να ανοίξουν τους δρόμους για να περάσουν τα συνεργεία και να διορθώσουν τις βλάβες, οι οποίες ‘φαίνονται’ καλύτερα, τώρα που αποκαταστάθηκε το δίκτυο Μέσης Τάσης σε όλη την Αττική» πρόσθεσε.

Διαβεβαίωσε παράλληλα πως «όλοι οι άνθρωποι του ΔΕΔΔΗΕ κάνουν ό,τι μπορούν για να ηλεκτροδοτηθούν πάλι όλα τα σπίτια. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δούμε αν μπορούν να αποζημιωθούν οι άνθρωποι που ταλαιπωρήθηκαν. Αυτό όμως δεν είναι μόνιμη λύση. Η μόνιμη λύση είναι η υπογειοποίηση των καλωδίων. Βρέθηκα προχθές σε περιοχή που δεν είχε ρεύμα, ενώ στον παραπάνω δρόμο είχε προχωρήσει το έργο υπογειοποίησης των καλωδίων και υπήρχε ρεύμα», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης

Κώστας Σκρέκας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αποζημιώσεις σε νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμαΣΧΟΛΙΑ