• Ενέργεια

    ExxonMobil: Ανακάλυψε τεράστιο κοίτασμα αερίου στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ

    • NewsRoom


    Η αμερικανική εταιρεία ExxonMobil αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα την ανακάλυψη ενός τεράστιου κοιτάσματος στο οικόπεδο 10 της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας

    Αυτό δήλωσε στο ιταλικό «Agenzia Nova», στο περιθώριο του συνεδρίου EGYPS 2019 που διεξάγεται στο Κάιρο, μια κυπριακή πηγή υψηλού επιπέδου που ωστόσο ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη.

    «Το κοίτασμα δεν είναι τόσο μεγάλο όσο το Zohr αλλά έχει παρόμοιο αποθεματικό», δήλωσε η πηγή σύμφωνα με το Agenzia Nova. Όπως έγινε γνωστό, το κοίτασμα φυσικού αερίου, ονόματι Zohr, είναι το μεγαλύτερο που ανακαλύφθηκε ποτέ στη Μεσόγειο, με πιθανά αποθέματα 30 τρις. κ.π., έναντι 22 τρις. κ.π. επιβεβαιωμένων αποθεμάτων στην περίπτωση του ισραηλινού Λεβιάθαν.

    H τουρκική απάντηση

    Την ίδια ώρα στη ναυτική άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα” πρόκειται να προχωρήσει στο μεταξύ στις επόμενες ημέρες η Άγκυρα, αναπτύσσοντας πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Μαύρη Θάλασσα. Η άσκηση θα διεξαχθεί από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου, ενώ λίγο νωρίτερα, στις 20 Φεβρουαρίου, οι Τούρκοι έχουν προγραμματίσει την αποστολή δεύτερου πλοίου για γεωτρήσεις σε θαλάσσιες περιοχές ανοιχτά της Κύπρου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ExxonMobil: Καλύτερα τα δεδομένα για τη γεώτρηση Γλαύκος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ExxonMobil, η αναζήτηση τάνκερ MR και οι Έλληνες εφοπλιστές



    ΣΧΟΛΙΑ