• Ενέργεια

  Energean: Στο γ΄τρίμηνο του έτους η επιβεβαιωτική γεώτρηση για φυσικό αέριο στο Μαρόκο

  • NewsRoom
  Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean κ. Μαθιός Ρήγας

  Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean κ. Μαθιός Ρήγας


  Ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την είσοδο της Energean σε κοιτάσματα φυσικού αερίου στο Μαρόκο και όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, για το γ΄τρίμηνο του έτους προγραμματίζεται η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο διαπιστωμένο κοίτασμα φυσικού αερίου στην θάλασσα του Μαρόκου στον Ατλαντικό.

  Η συμφωνία αφορά την απόκτηση ποσοστών 45% και 37% αντιστοίχως στις άδειες Lixus και Risanna, στις οποίες επίσης μετέχουν η Chariot Limited και το ΟΝΗΜ, το Εθνικό Γραφείο Υδρογονανθράκων και Ορυκτών του Μαρόκου στις οποίες η Energean αποκτά επίσης ρόλο διαχειριστή. Ήδη, η Energean κατέβαλε το προβλεπόμενο τίμημα των 10 εκατ. δολαρίων στην Chariot Limited.

  H συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη του εκμεταλλεύσιμου κοιτάσματος Anchois, που περιέχει 18 δισεκ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, και το οποίο βρίσκεται κοντά σε υποδομές για την προμήθεια φυσικού αερίου προς την αγορά του Μαρόκου, αλλά και στις διεθνείς αγορές. H επιβεβαιωτική γεώτρηση στοχεύει και σε επιπλέον 11 δισεκ. κυβικά μέτρα προοπτικών πόρων που θα αξιοποιηθούν μέσω της ανάπτυξης του Anchois.

  Με αφορμή την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, δήλωσε σχετικά:

  «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινούμε να επιχειρούμε στο Μαρόκο, όπου ελπίζουμε να επαναλάβουμε τις προηγούμενες επιτυχίες που είχαμε στην Μεσόγειο: να ενισχύσουμε την εγχώρια παραγωγή, να συμβάλλουμε στην κάλυψη της αυξανόμενης εγχώριας ζήτησης, με προπτική να εξάγουμε πλεονάζουσες ποσότητες, και να διευκολύνουμε τόσο την ασφάλεια στον ενεργειακό σχεδιασμό όσο και την μείωση της χρήσης άνθρακα μακροπρόθεσμα».

  Διαβάστε επίσης

  Κώστας Λυμπουσάκης: Εκφράζουμε την πλειοψηφία των εταιρειών των ρυμουλκών και των ναυαγοσωστικών  ΣΧΟΛΙΑ